Dažniausia problema, su kuria susiduria šeimininkės laikydamos graikinius riešutus, yra riešutinės maistinės kandys. Patys kandys produktui nekenkia, tačiau po kevalais deda lervas, dėl kurių graikiniai riešutai sugenda. Kaip žinote, geriausia kenkėjų kontrolė yra prevencija. Todėl turėtumėte tuo pasirūpinti iš anksto, kad graikiniai riešutai galėtų ilgai išsilaikyti. Norint taip padaryti, reikia nuluptus graikinius riešutus sudėti ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir pašauti į iki 80 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Graikinius riešutus orkaitėje reikėtų taip kepinti apie vieną valandą. Po to pakelkite temperatūrą iki 120 laipsnių ir išjunkite orkaitę.

Palaukite, kol graikiniai riešutai atvės, tada sudėkite juos į drobinį maišelį. Taip jie bus puikiai apsaugoti nuo maistinių kandžių.

Patyrusios šeimininkės rekomenduoja graikinius riešutus laikyti šaldytuve. Kadangi jų sudėtyje yra aliejaus, laikui bėgant jie gali pradėti gesti. Taip pat vėsioje aplinkoje graikiniai riešutai neįgauna kartaus skonio.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].