Turbūt nerastume lietuvio, nemėgstančio keptų bulvių. Tačiau ar visi mokame tinkamai jas pagaminti?

REKLAMA

Susipažinkite su 6 svarbiomis bulvių kepimo taisyklėmis!

REKLAMA

1 taisyklė

REKLAMA

Nuvalę ir supjaustę bulves, pamirkykite jas šaltame vandenyje. Vanduo turi būti šaltas, kad iš bulvių būtų ištrauktas krakmolas.

REKLAMA

Jei vanduo bus karštas ar šiltas, krakmolas išliks, o gautas patiekalas labiau primins troškintas bulves.

REKLAMA

Krakmolas trukdo bulvėms apskrusti, todėl jo reikia atsikratyti. Kuo šviežesnė bulvė, tuo ilgiau ją reikia mirkyti.

REKLAMA

Geriausia, jei tai trunka 30 minučių ar 1 valandą.

REKLAMA

2 taisyklė

Išmirkius bulves reikia gerai išdžiovinti. Geriausia sudėti bulves į kiaurasamtį ir po to džiovinti ant popierinio rankšluosčio.

REKLAMA

Bulvės turi būti sausos, nes drėgmės perteklius neleidžia joms tapti auksinės rudos spalvos. O vandens sąlytis su karštu aliejumi gali lemti dėmes ant prijuostės ar aptaškytus virtuvės reikmenis.

REKLAMA

3 taisyklė

REKLAMA

Keptuvė ir aliejus turėtų būti įkaitinti. Negailėkite aliejaus, bulvės turėtų būti neblogai apsemtos.

REKLAMA

Juk ir daugelio pamiltos skrudintos bulvytės yra kepamos dideliame verdančio aliejaus kiekyje.

REKLAMA

4 taisyklė

Druską ir kitus prieskonius barstykite tik po to, kai bulvės paruoštos. Jei kepdami ar prieš tai pabarstysite bulves druska, tuomet jos atiduos drėgmę, ir netaps auksinės rudos spalvos.

REKLAMA

Iškepę bulves, sudėkite jas ant indo su popieriniu rankšluosčiu, kuris sugers aliejaus perteklių. Tada užberkite druskos ir prieskonių.

REKLAMA

5 taisyklė

REKLAMA

Niekada kepant neuždenkite bulvių. Kad įgytų rusvą spalvą ir būtų traškios, bulvės turi būti kepamos atviroje keptuvėje.

REKLAMA

6 taisyklė

Į keptuvę nedėkite per daug bulvių. Optimalu yra 2-3 sluoksniai. Ne daugiau.

REKLAMA

Skanios rekomendacijos

REKLAMA

Norite, kad iškeptos bulvės turėtų aštrų aromatą ir skonį? Tada, prieš kepdami aliejuje, keptuvėje pakepinkite keletą skiltelių česnako. Kai jie apskrus, išimkite juos ir kepkite bulves.

REKLAMA

Jei į verdantį aliejų įmesite rozmarino šakelę ir po kelių minučių ją išimsite, tada paruoštos bulvės turės malonų pušies aromatą ir lengvą poskonį.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].