Kiaušiniai – tai vieni sveikiausių maisto produktų, kuriuose gausu įvairių maistinių medžiagų, vitaminų ir mineralų. Niekam ne paslaptis, kad termiškai apdoroti produktai praranda dalį maistingųjų medžiagų, todėl pasidomėkime, kaip išvirti kiaušiniai yra patys sveikiausi.

REKLAMA

Kaip virti kiaušinius?

REKLAMA

Į puodą įpilkite šalto vandens. Įdėkite kiaušinius. Pastatykite puodą  ant stiprios ugnies, užvirinkite vandenį.

REKLAMA

Kai tik vanduo užvirs, visiškai išjunkite ugnį ir uždenkite puodą dangčiu. Po 3 minučių kiaušiniai bus minkštai virti,  vidutinio kietumo – po 6 minučių, o kietai virti – po 14 minučių.

REKLAMA

Lukštas nuo kiaušinio atsiskirs paprasčiau, jei į vandenį įbersite pusę šaukštelio druskos. Išvirtus kiaušinius užpilkite šaltu vandeniu.

REKLAMA

Tokiu būdu virti kiaušiniai išsaugos daugiau maistingųjų medžiagų, o jų skonis bus dar geresnis!

REKLAMA

 

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].