Pasigaminkite ir jūs!

REKLAMA

Žalumynus ir rūgštynes ​​galima užkonservuoti su druska stiklainiuose, tačiau šis metodas nėra patogus, nes jums reikės daug vietos indeliams sandėliuoti, o porcijų užšaldymas padės sutaupyti vietos ir gauti daug daugiau ruošinių žiemai. Siūlome 3 patikrintus rūgštynių užšaldymo būdus.

  1. Nuplaukite ir nusausinkite rūgštynes, petražoles, krapus ir svogūnų laiškus.

Rūgštynių lapus supjaustykite ne per daug smulkiai, tik į gabalėlius, o žalumynus supjaustykite smulkiai.

REKLAMA

Įdėkite rūgštynes ​​į silikonines keksiukų formas, suspauskite ir užpilkite vėsiu, virintu vandeniu. Viską sudėkite į šaldiklį. Kai tik užšals, išimkite užšalusius žalumynus iš formos ir sudėkite į maišelį.

  1. Susmulkinkite žalumynus ir rūgštynes.

Viską sudėkite į šaldymo maišelius, pašalinkite orą, uždarykite maišelį ir užšaldykite.

REKLAMA
  1. Susmulkinkite visus žalumynus, taip pat galite pridėti ir tarkuotų morkų. Tokį atšildytą ruošinį galėsite naudotis sriuboms, kepimui arba tiesiog pridėti į daržovių mišinį.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].