Retai kuri šeimininkė nusiperka lapinių žalumynų ir iškart pradeda gaminti maistą: kartais jos nori žalumynus išlaikyti ilgiau, kad visada galėtų bet kada paruošti lengvą ir sveiką patiekalą pietums ar vakarienei. Tačiau visi puikiai žino, kad salotų lapai pernelyg greitai praranda šviežią savo išvaizdą. Kad to išvengtumėte, yra trys paprasti būdai, kaip jas ilgiau išlaikyti šviežias.
KOKIOS YRA GERIAUSIOS SAUGOJIMO GUDRYBĖS
Salotų laikymas jas susmulkinant
Kai kurios namų šeimininkės nori palengvinti sau darbą, todėl iš anksto susmulkina žalumynus ir padeda juos į šaldytuvą.
Tai patikrintas metodas, tačiau svarbu žinoti vieną paprastą taisyklę: jokiu būdu negalima naudoti peilio!
Dėl žalumynų sąlyčio su metalu, jų skonis negrįžtamai pasikeičia. Dėl šios priežasties profesionalūs virėjai salotas visada plėšo rankomis.
Natūralus audinys
Yra įdomi gudrybė, kaip salotų lapus išlaikyti šviežius net savaitę. Reikia paimti medvilninio audinio gabalėlį, jį sudrėkinti ir išgręžti.
Išimti salotas iš pakuotės ir suvynioti jas į šią drėgną medžiagą.
Pasirūpinkite, kad per visą saugojimo laiką šluostė neišdžiūtų.
Konteineris
Galite tai padaryti dar įdomesniu būdu. Salotos turi būti nuplautos ir natūraliai išdžiūti kambario temperatūroje.
Tada reikia paimti indą, ir ant jo dugno patiesti popierinį rankšluostį ir pirmąjį salotų lapų sluoksnį. Vėl uždengti jį rankšluosčiu ir t. t.
Kiekvienas salotų sluoksnis turi būti uždengiamas popieriniu rankšluosčiu.
Taip žalumynus bus galima laikyti visą savaitę.