Neseniai lankiausi pas seserį ir pastebėjau, kad jos prieš 10 metų pirkti puodai ir keptuvės atrodo geriau nei mano, kuriuos pirkau pernai. Nors ir stengiuosi palaikyti jų švarą, tačiau tai ne visada pavyksta, o sunkiai valomos vietos gadina estetinį vaizdą. Laimei, sesuo man papasakojo, kaip efektyviai išvalyti dangčių kraštus: pasirodo, viskas yra ganėtinai paprasta.
3 paprasti būdai
Vandenilio peroksidas ir soda
Dangčio paviršių užpilkite vandenilio peroksidu ir paskirstykite skystį per visą perimetrą. Palaukite 15 minučių, ir tuomet kraštus pabarstykite kepimo soda. Pirmiausia nušveiskite metaliniu šepečiu, o vėliau – kempinėle. Net ir sukietėję nešvarumai bus lengvai nuvalomi. Galiausiai nuplaukite dangtį tekančiu vandeniu. Štai ir viskas!
Sodos tirpalas
Dideliame puode užvirkite vandenį ir įberkite 2 valgomuosius šaukštus kepimo sodos. Įdėkite nešvarų dangtį, ir 30 minučių pavirinkite. Nušveiskite šepečiu ir nuplaukite tekančiu vandeniu.
Citrinos rūgštis ir actas
Pirmiausia nuo dangčio nuimkite plastikinius elementus, kuriuos gali pažeisti rūgštis. Į didelį puodą įpilkite vandens, įdėkite dangtį, įpilkite 1 stiklinę 9% acto ir įberkite 25 g citrinos rūgšties. Virkite 30 minučių, nušveiskite dangtį šepečiu ir nuplaukite tekančiu vandeniu.
Dangčių valymui nereikia brangių produktų – tinkamų priemonių tikrai rasite savo namuose!