Net ir pats įmantriausias patiekalas gali būti sugadintas, jei mėsa bus sausa ir kieta. Kad taip nenutiktų, galite pasinaudoti keliomis patyrusių virėjų gudrybėmis: žemiau pateikti patarimai padės suminkštinti bet kokią mėsą, ir pavers ją dar skanesne.
Garstyčios
Tai – universalus maisto produktas. Garstyčios puikiai dera su paukštiena, kiauliena ar jautiena. Taip pat naudinga žinoti, kad garstyčias galima naudoti ruošiant žuvį, kuri taps neįtikėtinai sultinga.
Mėsos ar žuvies minkštinimui geriausia rinktis klasikines garstyčias.
Paslaptis yra labai paprasta: tiesiog naudokite garstyčias kaip marinatą. Marinavimo laikas – maždaug 30 minučių.
Sūrymas
Raugintų agurkų ar pomidorų skystį galima panaudoti mėsos ar žuvies minkštinimui. Sūrymą galite drąsiai naudoti paukštienai, mėsai ir žuviai.
Paruošto patiekalo skonis bus gana neįprastas, tačiau tikrai puikus. Žuvies ar mėsos tekstūra bus neįtikėtinai sultinga, švelni ir minkšta.
Vienam kilogramui mėsos ar žuvies naudokite litrą sūrymo. Taip pat įdėkite smulkintų svogūnų ir prieskonių. Mėsą ar žuvį marinuokite 30-120 minučių.
Sojų padažas
Azijos virtuvės gerbėjai jau seniai išsiaiškino, kad sojos padažo marinatas gali daryti tikrus stebuklus. Jei marinavimui naudosite sojų padažą, mėsa taps minkšta ir sultinga.
Sojų padaže mėsą marinuokite maždaug pusvalandį.