Labai dažnai šeimininkės susiduria su problema, kad šaldytos braškės, išimtos iš šaldiklio, virsta koše. Tai vyksta nepriklausomai nuo to, ar šaldytas braškes išimate iš savo šaldiklio, ar perkame jas artimiausiame prekybos centre. Šios braškės netinka desertams puošti. Be to, tokių uogų skonis nėra toks malonus, koks galėtų būti.
Pirmiausia nuo uogų kokybės priklauso jų forma ir skonis – tikimybė išsaugoti estetišką formą yra daug didesnė, jei užšaldytos braškės yra šviežios.
Teisingai atšildyti uogas gali prireikti iki 15 valandų, tačiau dėl įspūdingų rezultatų neabejotinai verta palaukti.
Pirmiausia ant šaldytuvo lentynos tinkamame inde įdėkite maišelį su braškėmis iš šaldiklio.
Po poros valandų maišelį galite praplėšti ir išpilti sulčių perteklių.
Kai pamatysite, kad braškės jau beveik pasiekė norimą būseną, dar kartą nupilkite sultis ir uogas 45 minutėms palikite apibarstę cukrumi.
Po to kiekvieną braškę apvoliokite miltuose arba krakmole, o tada iš jų galėsite gaminti pyragus, tortus ir kitus saldumynus.