Labai dažnai šeimininkės susiduria su problema, kad šaldytos braškės, išimtos iš šaldiklio, virsta koše. Tai vyksta nepriklausomai nuo to, ar šaldytas braškes išimate iš savo šaldiklio, ar perkame jas artimiausiame prekybos centre. Šios braškės netinka desertams puošti. Be to, tokių uogų skonis nėra toks malonus, koks galėtų būti.

REKLAMA

Pirmiausia nuo uogų kokybės priklauso jų forma ir skonis – tikimybė išsaugoti estetišką formą yra daug didesnė, jei užšaldytos braškės yra šviežios.

REKLAMA

Teisingai atšildyti uogas gali prireikti iki 15 valandų, tačiau dėl įspūdingų rezultatų neabejotinai verta palaukti.

Pirmiausia ant šaldytuvo lentynos tinkamame inde įdėkite maišelį su braškėmis iš šaldiklio.

REKLAMA

Po poros valandų maišelį galite praplėšti ir išpilti sulčių perteklių.

Kai pamatysite, kad braškės jau beveik pasiekė norimą būseną, dar kartą nupilkite sultis ir uogas 45 minutėms palikite apibarstę cukrumi.

REKLAMA

Po to kiekvieną braškę apvoliokite miltuose arba krakmole, o tada iš jų galėsite gaminti pyragus, tortus ir kitus saldumynus.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].