Ketvirtadienis, 5 gruodžio, 2024

Naujausi

Ką daryti, jei parduotuvėje pirktas avokadas yra kietas kaip akmuo?

Avokadai – daugelio mėgstamas vaisius, kuris puikiai tinka pusryčiams, užkandžiams ar net gurmaniškoms vakarienėms. Tačiau ne visada pavyksta išsirinkti tobulą, prinokusį avokadą. Dažnai parduotuvėje įsigytas avokadas pasirodo esąs kietas kaip akmuo, o tai gali sukelti nusivylimą. Ką daryti tokiu atveju? Laimei, yra keli paprasti būdai, kaip pagreitinti avokado nokimo procesą ir išgauti norimą jo minkštumą bei skonį. Taigi, ką reikia daryti, norint avokadą paversti minkštu ir sultingu vos per minutę.

Kaip per minutę suminkštinti avokadą?

Pirmiausia pakalbėkime apie tai, kodėl avokadą taip svarbu įtraukti į savo mitybos racioną. Tai – ne tik skanus salotų ir buritų ingredientas! Avokadai yra labai naudingi sveikatai. Juose gausu mononesočiųjų riebalų, kurie padeda sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje ir palaiko širdies ir kraujagyslių sveikatą.

Be to, avokadai yra puikus vitaminų ir mineralų šaltinis, įskaitant vitaminus C, K, B6, taip pat kalį, folio rūgštį ir antioksidantus. Šis mažas žalias stebuklas padeda mums jaustis sveikiems ir energingiems.

1 patarimas: į pagalbą pasitelkite bananą

Jei prinokusio avokado nereikia tuojau pat, galite pasinaudoti šiuo patarimu. Palikite avokadus prie bananų per naktį. Kodėl  būtent prie bananų? Bananai gamina etileną – dujas, kurios padeda vaisiams sunokti. Ir štai: ryte avokadas bus minkštas ir prinokęs! Šis metodas, žinoma, užtrunka ilgiau, bet kartais tereikia šiek tiek kantrybės.

2 patarimas: mikrobangų krosnelė ir šakutė

Jei neturite laiko laukti, yra ir kitas būdas. Avokadą keletą kartų pabadykite šakute. Tada įdėkite į mikrobangų krosnelę 30 sekundžių. Tikrinkite rezultatą kas 10 sekundžių, nes norite pasiekti tobulą minkštumą, bet ne perkaitinti avokadą.

3 patarimas: orkaitė ir folija

Jei turite šiek tiek daugiau laiko, suvyniokite avokadą į foliją ir pašaukite į iki 90 laipsnių įkaitintą orkaitę 10 minučių. Šis būdas atima daugiau laiko, tačiau rezultatas to vertas – avokadas taps minkštas, o jo skonis išliks.

Dabar jau žinote, kaip avokadą padaryti minkštą ir sultingą vos per 1 minutę: net ir tada, jei nusipirkote neprinokusį vaisių. Nebijokite eksperimentuoti ir kurkite skanius bei sveikus patiekalus su šiuo nuostabiu ingredientu. Mėgaukitės kiekvienu švelnaus avokado minkštimo kąsneliu ir džiaukitės puikia sveikata!

 

Maisto gaminimas visada reikalauja kūrybiškumo. Net ir paprastas avokadas gali tapti nuostabių patiekalų kūrimo  dalimi. Avokadas yra ne tik idealus gvakamolės ar salotų ingredientas.

 

Galite dėti avokadą  kokteilius, tortilijas, avokadu galite pagardinti makaronus ar net sūrio pyragą, dėti į sriubas ar juo paskaninti skrebučius. Galimybės yra neribotos, ir tik jūs galite nuspręsti, ką gaminti iš šio nuostabaus vaisiaus.

 

Įdomūs video

Taip pat skaitykite:

Šviežius burokėlius ruošiu tik taip: juos noriai valgo net ir tie žmonės, kurie nemėgsta šios daržovės!

Burokėliai – tikra gamtos dovana, pilna naudingų maistinių medžiagų, vitaminų ir antioksidantų. Tai viena iš tų daržovių, kuri ne tik maitina jūsų kūną, bet...

Mandarinai: kiek galima suvalgyti, kad nepakenktumėte organizmui?

Šaltuoju metų laikotarpiu mandarinai užima ypatingą vietą mūsų mityboje – jie ne tik puikiai papildo kasdienį vitaminų racioną, bet ir suteikia šventinę nuotaiką. Dėl...
---