Citrina yra nuostabus vaisius. Šio citrusinių vaisių nauda žinoma visiems, net ir mažiems vaikams.

REKLAMA

Todėl tokie populiarūs gėrimai, kuriuose yra citrinų sulčių. Citrina yra naudojamas maisto ruošimui, tradicinėje medicinoje, ir yra laikoma nepakeičiama peršalimo ir gripo priemone.

REKLAMA

Visame pasaulyje yra šimtai receptų patiekalams, kurie ruošia maistą su citrina. Arbata su citrina yra ne tik skani, bet ir labai naudinga.

REKLAMA

Net kai kurie vaistininkai rekomenduoja gerti citrinos arbatą, o taip pat paracetamolio tabletę.

REKLAMA

Šiame straipsnyje mes pasakysime: kodėl šis vaisius yra toks populiarus, kokiomis maistinėmis medžiagomis jis yra turtingas ir aš pasidalinsiu senu receptu..

Citrusiniuose vaisiuose yra daug gerai žinomo vitamino C, kuris kovoja su įvairiomis infekcijomis, taip pat yra B vitaminų: B1, B2, B9, angliavandenių, geležies ir kalio.

REKLAMA

Citrinos yra naudojamos siekiant užkirsti kelią rimtoms ligoms, tokioms kaip: insultai ir širdies priepuoliai, jie naudojami organizme metabolizuojamoms medžiagoms normalizuoti, gerinti virškinimą ir yra naudojami kovojant su AIDS, vidurių šiltine.

REKLAMA

Manoma, kad Indija arba Kinija yra geltonų vaisių gimtinė, šiuo klausimu yra skirtingų nuomonių. Šiandien citrinų plantacijos auga Graikijoje, Brazilijoje, Ispanijoje ir kitose šalyse, kuriose yra šiltas klimatas.

REKLAMA

Sūdytuose vaisiuose maistinių medžiagų kiekis didėja kelis kartus, be to, citrina tampa ne tokia rūgštinga.

Bet kaip fermentuoti citrinas? Tam jums reikės:

• Stiklinės ar ąsočio, 5 citrinos, saujelė stalo druskos

REKLAMA

• Pjaukite ant citrusinių vaisių: du – šonuose ir kryželyje virš ir žemiau, įpilkite druską į angas.

• Supilkite druską ir vieną saują pabarstykite į indo dugną ir citrinas įdėkite į viršų, užsandarindami jas;

REKLAMA

Fermentacija ir druska pakeis vaisių skonį, suteiks jiems pikantiškumą. Galite įdėti į arbatą, pagrindinių patiekalų, desertų papuošimo ar tiesiog valgyti marinuotų citrinų griežinėlius.

REKLAMA

Citrinos, kurios buvo fermentuotos, įgavo daugiau vitaminų, dietologų ir sveikos gyvensenos gerbėjų, patariama valgyti ne šviežius, bet sūrius vaisius.

Tokie citrusiniai vaisiai yra turtingesni mikroelementais ir padeda normalizuoti kūno, ypač virškinimo trakto, aktyvumą – tai ypač svarbu tiems, kurie nori atsikratyti svorio.

REKLAMA

Turtingi natūralūs antioksidantai, vaisiai yra veiksmingi ligoms su senėjimu ir turi teigiamą poveikį odai. Naudokite sūdytą citriną savo maiste ir pailginkite jaunystę bei pagerinkite veido ir kūno išvaizdą.

REKLAMA

Fermentuotas citrinas gali būti naudojamas kaip hemostatinis agentas, jis padės kovoti su cukriniu diabetu – mažinant gliukozės kiekį kraujyje.

REKLAMA

Druskos ir citrinų derinys padeda normalizuoti kraujospūdį, jis gali būti naudojamas kovoti su karpomis, užkirsti kelią venų varikozei, dezinfekuoti burnos ertmę arba gydyti peršalimą ir virusines ligas …

REKLAMA

Sūdytos citrinos gabalas, pridedamas prie karšto gėrimo karštame sezone, padės atkurti kvėpavimą.

REKLAMA

Mes papasakojome jums apie sūrios citrinos privalumus, jo nepakeičiamas savybes. Bet prieš atlikdami gydymą, pirmiausia pasitikrinkite ir pasitarkite su specialistu.

Pirmiau minėtu būdu vaisių sudėtyje yra daug elementų, kurių ne visada gali valgyti žmonės, turintys tam tikrų ligų.

REKLAMA

Todėl, norėdami išsaugoti sveikatą, pirmiausia užsiregistruokite pas gydytoją ir tik tada gydykitės sūriais citrusiniais vaisiais.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].