Jei įdėsite braškes į vandenį su druska, iš jų išlįs maži kirminai

Prieš valgydami, būtinai nuplaukite braškes! Toks yra „TickTock“ programėlės vartotojų įspėjimas. Daug žmonių naudojasi šia platforma, norėdami pasidalinti įvairiais vaizdo įrašais. Dabar labai populiarūs įrašai, kuriuose filmuojamos braškės, plaunamos sūriame vandenyje. Taip darydami geriau atsikratysite purvo ir mažų kirminukų.

REKLAMA

Žinoma, pirmiausia reikia gerai ištirpinti druską vandenyje. Kai kurie žmonės taip pat rekomenduoja į vandenį su druska įpilti šiek tiek obuolių sidro acto.

REKLAMA

Tikimės, kad ši žinia jums bus naudinga, nes artėja braškių sezonas. Pasistenkite jas kuo geriau nuplauti, kad neliktų jokių nešvarumų.

braškes

REKLAMA

Anot interneto vartotojų, kirminų išlindimas iš braškių užtruks mažiausiai 5–30 minučių. Prisiminkite, kad veiksmingiausia ir geriausia braškes laikyti sūdytame vandenyje 30 minučių.

„TickTock“ platformoje gali rasti daugybę vaizdo įrašų, kaip tinkamai atsikratyti braškėse esančių mažų kirminų.

REKLAMA

Būtinai pasidalinkite šiuo naudingu patarimu su savo artimaisiais!

REKLAMA

Maisto produktai, kurių nerekomenduojama užšaldyti

Maisto produktai, kurių nerekomenduojama užšaldyti

Užšaldymas yra puikus būdas išsaugoti maisto produktus ateičiai. Tačiau ne visus maisto produktus galima veikti žema temperatūra. Kai kuriuos geriausia valgyti šviežius. Ko verčiau nedėti į šaldiklį?

REKLAMA

Pienas ir pieno produktai

Jei planuojate išsaugoti pieną ateičiai, kad galėtumėte jį gerti ar įsipilti jo į kavą, užšaldymas nėra gera mintis. Taip pienas visiškai pakeis tekstūrą, taps nevienalytis ir purus.

REKLAMA

Tačiau atšildytas pienas ir pieno produktai gali būti naudojami gaminant maistą, pavyzdžiui, ruošiant padažą. Tereikia juos atšildyti palaipsniui šaldytuve, o ne kambario temperatūroje. Priklausomai nuo indo dydžio, procesas gali trukti nuo poros valandų iki kelių dienų.

pienas

REKLAMA

Paruoštas ir iškeptas valgis

Pagunda savaitei paruošti maisto iš anksto ir jį užšaldyti yra didelė, tačiau rezultatas gali jus nuvilti, ypač jei kepsite maistą džiūvėsėliuose. Atšildžius džiūvėsėlių pluta virsta negražia koše ir patiekalas bus sugadintas.

Žalios daržovės ir vaisiai

Tiesą sakant, dauguma daržovių ir vaisių nėra tinkami šaldyti. Šiai kategorijai daugiausia priskiriami produktai, kuriuose yra daug vandens: agurkai, bulvės, pomidorai, cukinijos, baklažanai, obuoliai, kriaušės ir kiti.

REKLAMA

Žemoje temperatūroje jų viduje esantis skystis kristalizuojasi. Atšildžius šios daržovės ir vaisiai virsta nevalgomu vandeningu kokteiliu.

REKLAMA

Virti ryžiai

Patikėkite, vargu, ar norėsite valgyti virtus ryžius, kurie buvo užšaldyti. Patiekalas tampa beskonis ir lipnus.

Paruošti makaronai

Kaip ir su ryžiais, makaronai yra visiškai netinkami ilgalaikiam laikymui šaldiklyje. Atšildę gausite šlapią tešlos pluoštą. Skamba baisiai, bet atrodo dar blogiau!

REKLAMA

Padažai

Ypač patiekalai, kurių paruošimui naudojamas krakmolas ar miltai, taip pat padažai, pagaminti iš kiaušinių. Tokie sudėtingi valgiai tikrai bus suskaidyti į sluoksnius ir mažai tikėtina, kad juos pavyks grąžinti į vienalytę būseną.

REKLAMA

Sūris

Tokios situacijos pasitaiko nedažnai, tačiau jei staiga nuspręsite kietojo sūrio perteklių sudėti į šaldiklį, sustokite! Atitirpintas produktas įgaus laisvą tekstūrą ir greitai pradės trupėti į gabalus.

Su minkštais sūriais gali kilti kitokia problema. Juose yra daug skysčio, kuris kristalizuojasi esant žemesnei nei nulio temperatūrai, todėl sūris praranda lygumą ir vienodumą.

REKLAMA

Mėsa ir žuvis

Čia kalbama tik apie anksčiau atšildyto maisto pakartotinį užšaldymą. Ir esmė ne ta, kad šaldyta mėsa praranda didelį kiekį sulčių ir tampa sausa, o žuvies minkštimas tampa purus. Toks pakartotinis užšaldymas gali kainuoti jums sveikatą.

REKLAMA

Konservai

Čia viskas labai paprasta. Vanduo virsta ledu, jo tūris didėja. Dėl to skardinė gali deformuotis ir net sprogti. Valymas užtruks ilgai!

REKLAMA

Alkoholis

Su stipriais alkoholio gėrimais (degtine, viskiu, romu ir kt.) neturėtų kilti problemų. Tačiau tokiuose gėrimuose kaip alus, šampanas ir vynas yra daug daugiau vandens nei alkoholio. „Lengvas“ alkoholis – kaip ir konservai – negali būti užšaldytas!

REKLAMA

Paisykite patarimų, kad vėliau netektų gailėtis!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].