Įdomiausi ir patogiausi būdai, kaip galima supjaustyti arbūzą!

Yra žinoma, kad negalima kepti kiaušinių neįmušus lukšto, o paragauti arbūzą galima tik jį supjausčius. Kodėl gi to neatlikus originaliai?

arbūzą

Kaip greitai, paprastai, gražiai supjaustyti arbūzą, maloniai nustebinti svečius, pradžiuginti vaiką, kad būtų patogu valgyti ir nereikėtų purvintis nuo galvos iki kojų lipniomis sultimis?

Todėl skaitytojams siūlome 8 originalius arbūzo pjaustymo būdus. Pasirinkite bet kurį iš jų pagal savo skonį!

ORIGINALIAI SUPJAUSTYKITE ARBŪZĄ

Šachmatų lenta

Nupjaukite abu galiukus. Perpjaukite arbūzą per pusę išilgai vertikalios ašies. Prilaikydami ranka, nupjaukite žievelę nuo šonų.

arbūzą

Supjaustykite plonomis riekelėmis per likusią luobelę. Atsargiai perkelkite visas riekeles į lėkštę ir sudėkite pagal šachmatų lentos schemą. Toks patiekimas atrodo neįprastas, o gabalėlius patogu paimti.

Valtis

Šis metodas yra šiek tiek panašus į ankstesnį. Tačiau pjaustyti yra lengviau. Nors nepatogiau.

Arbūzą perpjaukite per pusę. Padėkite perpjautą pusę ant stalo ir dar kartą perpjaukite. Atskirkite minkštimą nuo žievės peiliu, padarydami savotišką valtį.

Supjaustykite minkštimą į riekeles. Išdėstykite jas ant mūsų „valties“ pagal šachmatų lentos modelį.

arbūzą

Plonos trikampio skiltelės

Arbūzą perpjaukite į dvi lygias dalis, tada perpjaukite puseles į dar dvi dalis.

Ketvirčius supjaustykite išilgai į tris lygias riekeles. Po to ketvirtį paguldykite ant pjaustymo lentelės ir supjaustykite į trikampius, kuriuos patogu paimti į rankas.

arbūzą

Kalėdų eglutės

Šis metodas kūrybiškai plėtoja ankstesnįjį. Supjaustę arbūzą į ketvirtadalius, kaip aprašyta aukščiau, dar padarykite du išilginius pjūvius kiekvienos skiltelės odelėje, kad žievė liktų tik per vidurį.

Atskirkite kraštines žievės juostas nuo minkštimo. Ir supjaustykite likusį arbūzą skersai į plonus gabalėlius. Gauti gabalai atrodo labai vaizdingai ir atrodo kaip mažos eglutės, kurias patogu pasiimti.

arbūzą

Kubeliai

Supjaustykite arbūzą į 2–3 cm storio diskus. Nupjaukite žievę. Likusį minkštimą padalinkite į 2 x 2 centimetrų kubelius.

Po to juos lengva perkelti į indelį, nes stačiakampį, kaip nuotraukoje, ir patogu valgyti. Tiesa, jums reikia pagaliuko ar šakutės.

arbūzą

Šiaudeliai

Šis metodas daugeliui patinka labiausiai ir yra idealus šventėms. Nupjautą arbūzo pusę reikia supjaustyti maždaug 2 centimetrų storio diskais, perpjautais pusiau.

Tada surinkite arbūzą atgal ir supjaustykite skersai jau esamų pjūvių. Taip gausite šiaudelius.

arbūzą

Rezultatas yra rinkinys „arbūzų lazdelių“, kurias patogu valgyti laikant už žievės ir kurios gali būti patiekiamos porcijomis, išdėliotomis į puodelius.

Amerikietiškas

Šis metodas nelabai skiriasi nuo ankstesnio. Padėkite pusę arbūzo ant pjaustymo lentos perpjauta puse žemyn ir švelniais peilio judesiais pašalinkite visą žievę.

arbūzą

Supjaustykite arbūzą skiltelėmis ir tuomet viską pakartokite priešinga kryptimi. Uždenkite supjaustytą arbūzą tinkamu dubeniu ir apverskite, laikydami pjaustymo lentelę viena ranka, o dubenį – kita.

Amerikietiško stiliaus arbūzas atrodo įspūdingai, tačiau valgymui reikalingos šakutės arba pagaliukai.

arbūzą

Krepšelis

Šis metodas tinka tikriems estetams, kurie taip pat turi daug laisvo laiko. Norėdami, kad krepšelis būtų lygesnis, atlikite preliminarų žymėjimą.

Norėdami tai padaryti, užklijuokite lipnią juostą ant arbūzo ir uždėkite ant jo norimą modelį. Tada aštriu peiliu padarykite pjūvius išilgai modelio kontūro ir nuimkite likusią juostą.

arbūzą

Iš arbūzo ištraukite visą minkštimą. Jei tai darysite su apvaliu ledų šaukštu, gausite mielus arbūzo kamuoliukus. Sumaišykite juos su uogomis ir vaisių gabalėliais. Užpildykite mūsų krepšį gautu mišiniu. Šis arbūzas bus bet kokio stalo vinis!

Naujienos Tavo el. pašte

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].