Obuolių blynai. Receptas, kuris greitai taps jūsų mėgstamiausiu!

Užgavėnių savaitė visada būna kitokia, kai šeimininkės pradeda kepti daugiau blynų. Šis skanėstas labai gardus ir puikiai tinka pusryčiams ar greitam užkandžiui. Daugelis žmonių taip pat mėgsta patiekti plonus ar figūrinius blynus su priedais. Prie pastarųjų tinka įvairūs produktai, pavyzdžiui, naminės uogienės ar varškė, taip pat sūris, kumpis ar daržovės. Tačiau gydytojai nerekomenduoja valgyti labai daug blynų net ir tokiomis šventinėmis dienomis, nes patiekalas yra labai kaloringas. Per dieną galima suvalgyti ne daugiau kaip du blynus.

REKLAMA

Tačiau, kaip galima padaryti, kad skanėstas būtų ne toks kaloringas? Na, tai labai paprasta. Plačiau apie tai papasakojo mitybos specialistas Aleksejus Kabanovas.

REKLAMA

Patiekalą galite padaryti mažiau kaloringą, jei sumažinsite cukraus kiekį, klasikinį pieną pakeisite augaliniu pienu arba paprastu vandeniu.

Turėkite omenyje, kad vienas litras riebaus pieno turi 590 kalorijų. Jei vartosite vieno procento riebumo pieną arba jį lygiomis dalimis atskiesite su vandeniu, kalorijų kiekį sumažinsite perpus.

REKLAMA

Kalbant apie miltus, tai reikėtų žinoti, kad geriausia rinktis ruginius arba grikių miltus.

O įdarui nereikėtų naudoti labai saldžių uogienių. Geriau rinktis daržovių ar vaisių įdarus, pavyzdžiui, keptus obuolius, troškintus kopūstus ar bananus.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].