Agurkai yra labai mėgstama daržovė, kuri puikiai papildo bet kokį patiekalą. Daugelis žmonių šias daržoves taip pat aktyviai deda į vasaros salotas. Vis dėlto agurkai yra sveikos daržovės. Jose yra kalio, be to, agurkai puikiai šalina vandens perteklių iš organizmo. Be to, šios daržovės normalizuoja kraujospūdį. Tačiau ne visi žmonės žino, kaip teisingai vartoti tokias daržoves. Apie tai savo interviu papasakojo mitybos specialistė Angelica Duval.
Kaip pažymėjo ekspertė, parduotuvėse parduodamose daržovėse gali būti kenksmingų elementų. Todėl būtina agurkus nulupti, nes juose kaupiasi nitratai ir trąšose esančios cheminės medžiagos. Angelica Duval pažymi, kad nuluptos daržovės ir vaisiai yra švaresni ir kokybiškesni. Kalbėdama su žurnalistais, mitybos specialistė taip pat atkreipė dėmesį į raugintus agurkus, kurie taip pat yra labai populiarūs kasdieninėje mityboje.
Pasak jos, saugiau tokį maistą valgyti dienos metu ir saikingai. Tačiau jei vakarienės metu vis dėlto rinksitės raugintus agurkus, jie gali paskatinti vandens susilaikymą, edemą, o kai kuriais atvejais net padidinti kraujospūdį.