Nuo vaikystės visi esame pripratę manyti, kad košė yra sveikas ir maistingas patiekalas. Tačiau ne visos jos yra sveikos ir naudingos. Jei kiekvieną rytą pradėsite nuo greitai paruošiamos košės, gali kilti įvairių problemų. Dėl to ne tik priaugsite antsvorio, bet ir padidės cukraus kiekis kraujyje.

REKLAMA

Apie tai papasakojo dietologė Lisa Afinskaja.

REKLAMA

Specialistė pažymėjo, kad tokių problemų gali sukelti populiarioji granola ir musli su cukrumi bei greitai išvirti avižiniai dribsniai.

Šiuose produktuose yra mažai pagrindinių maistinių medžiagų arba jų visai nėra, o iš karto po tokio valgio žmogus vėl jaučia alkį, todėl kyla didesnė nesveiko užkandžiavimo ir persivalgymo rizika.

REKLAMA

Gydytoja pabrėžė, kad pusryčiams geriau rinktis neskaldytus ir minimaliai apdorotus grūdus (laukinius ryžius, grikius). Be to, į mitybos racioną reikėtų įtraukti daugiau daržovių, vaisių ir ankštinių augalų.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu info@zinoti.lt.