Gudrybės, kurios palengvins jūsų darbus virtuvėje. Išbandykite jas!

Norite praleisti mažiau laiko virtuvėje? Šios naudingos gudrybės padės greičiau ir lengviau paruošti patiekalus!

1. Puikus patarimas patiekiant načos

Įdėkite į dubenį nedidelę taurę. Tuomete dubenį pripildykite načos traškučiais, o į taurę įpilkite padažo.

2. Paprastas virtų bulvių lupimas

Įpjaukite žalias bulves per vidurį ir virkite kaip įprasta. Kai bulvės išvirs, nupilkite karštą vandenį. Tuomet bulves užpilkite šaltu vandeniu ir lengvai jas nulupsite pirštais.

gudrybės

3. Vyšninių pomidorų pjaustymas

Vyšninius pomidorus padėkite ant mažos lėkštės ir uždenkite kita identiška lėkštute. Tada aštriu peiliu perpjaukite per tarpą, likusį tarp lėkštelių. Padaryta! Vyšniniai pomidorai supjaustyti per pusę.

4. Česnako susmulkinimas

Didesniu peiliu prispauskite česnaką prie pjaustymo lentelės, žievelė savaime atsiskirs. Tada paprasčiausiai susmulkinkite jį šakute, česnako net nereikės pjaustyti.

gudrybės

5. Imbiero šaknies nulupimas

Imbiero šaknims nulupti peilio net nereikia. Tam galite naudoti arbatinį šaukštelį.

6. Citrinų sultys

Jei norite citrinų sulčių, sulčiaspaudė nėra reikalinga. Viskas, ką jums reikia padaryti, tai kelis kartus pavolioti citriną ant stalviršio, tada dantų krapštuku ją pradurti ir paspausti.

gudrybės

7. Braškių stiebelių atsikratykite šiaudeliu

Paimkite šiaudelį ir pradurkite juo braškę iš apačios į viršų. Tokiu būdu lengvai atsikratysite braškių stiebų.

8. Valgomieji ledų keksiukai

Apverskite keksiukų formą aukštyn kojomis ir paskleiskite tešlą ant jos dugno. Iškepkite, apverskite iškeptus pyragėlius ir užpildykite jų vidų ledais.

gudrybės

9. Greitos bandelės su nutela

Paskleiskite sluoksniuotą tešlą gabaliukais ant kepimo formos ir aptepkite juos nutela. Susukite tešlos gabaliukus ir kepkite. Skanaus.

10. Kaip greitai atskirti baltymus ir trynius?

Šiam tikslui geriausiai tinka plastikinis butelis. Įmuškite į jį kiaušinį ir tada švelniais paspaudimais išstumkite baltymus.

gudrybės

11. Kiaušinių lupimas

Sudėkite virtus kiaušinius į indą, įpilkite šalto vandens ir uždarykite. Papurtykite kiaušinius ir nupilkite vandenį. Kiaušinius nulupsite labai greitai.

12. Kiaušinio kepimas

Įdėkite kiaušinį į šaldymo kamerą. Kai užšals, nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir dėkite į keptuvę.

gudrybės

13. Dešrelės pjaustymas

Kiaušinių pjaustyklę galima panaudoti ne vien tik kiaušiniams. Taip pat ja galite pjaustyti grybus, sviestą, dešreles, bulves ar vaisius.

14. Kivių lupimas

Kiviui nulupti nereikia peilio. Viskas, ko jums reikia, yra šaukštelis arba puodelis.

1.

gudrybės

2.

Ar šios gudrybės jums pasirodė naudingos?

Vaizdo įrašas:

Naujienos Tavo el. pašte

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].