Nė viena šventė neapsieina be silkės. Ją mėgstame valgyti tiek atskirai, tiek pagardintą įvairiausiomis daržovėmis ar riešutais. 

REKLAMA

Populiariausias silkių patiekalas yra “silkė pataluose”. Ši žuvis yra skani, tačiau, kaip ir bet kurią kitą žuvį, ją paruošti yra sunku. 

REKLAMA

Perskaitę šį straipsnį, sužinosite, kaip kuo greičiau ir be didelių sunkumų išdaryti silkę.

REKLAMA

Silkės išdarinėjimas per kelias minutes:

REKLAMA

Pirmiausia pasiruoškite savo darbo vietą, kad jums būtų patogu sukapoti silkes. Kad būtų dar geriau, ant pjaustymo lentelės uždėkite plastikinį maišelį.

REKLAMA

Kai baigsite doroti silkę, lentelė neturės žuvų kvapo.

REKLAMA

Norėdami pradėti doroti silkę, nupjaukite jos galvą ir uodegą, tada jau galėsite doroti vidurius.

REKLAMA

Dabar perpjaukite silkės pilvą.

REKLAMA

Atidarykite silkės pilvą ir išimkite vidurius.

REKLAMA

Uždėkite perpjautą silkę ant lentelės ir tvirtai paspauskite ją delnu.

REKLAMA

Tuomet jums lengviau seksis suimti silkės kaulų ašaką. Raskite ją netoli uodegos.

REKLAMA

Suimkite ašaką nuo uodegos ir patraukite – taip ištrauksite kaulus iš silkės.

REKLAMA

Dabar galėsite lengvai supjaustyti silkę į gabalėlius. 

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].