Ketvirtadienis, 24 spalio, 2024

Naujausi

Geriausias būdas, kaip užauginti tvirtas paprikas: auginkite taip, ir galėsite tikėtis gausaus derliaus!

Saldžiosios paprikos – tikras geros nuotaikos šaltinis. Visų pirma, jose yra džiaugsmo hormono, panašaus į esantį šokolade, o antra, dėl vitamino B jos yra stiprus antidepresantas, padedantis atsikratyti nemigos ir streso, o tai teigiamai veikia bendrą savijautą.

Ir, žinoma, jose yra naudingųjų skaidulų!

Be kita ko, jos taip pat skatina organizmą numesti nereikalingą svorį, o dabar norime jums parodyti, kaip jas tinkamai užauginti.

Trumpai tariant, paprika yra puikus virtuvės prieskonis ir skanus maistas.

Paprikų daigų auginimas

Kartais taip nutinka, kad nėra visų būtinų sąlygų geram daigų užaugimui.

Gali būti, kad skiriasi dirvožemio rūgštingumas, galbūt, netinkama temperatūra ar yra kiti paprikoms netinkantys veiksniai.

„Karštojo sodinimo“ būdas padeda užauginti geros kokybės ir sveikus augalus per patį trumpiausią įmanomą laiką.

Paprikas reikėtų sėti ne anksčiau kaip kovo viduryje.

Tai pirmasis skirtumas nuo kitų auginimo metodų.

Taip – sėsite vėliau, o derlių nuimsite anksčiau.

Patys įsitikinsite, kad šis metodas duoda tikrai gausų derlių!

Po 3 dienų daigai pradeda dygti, o per savaitę visi augalai 100% sudygsta.

Po 10 dienų daigus reikia palaistyti vandeniu su lašeliu jodo.

Tai puiki augimo skatinimo priemonė.

Gegužės pradžioje daigai jau bus pražydę ir greičiausiai persodinsite juos su kitomis mažomis paprikomis.

Derlių galėsite nuimti liepos pradžioje.

Paprikų paruošimo patarimai

  1. Kepkite paprikas ant didelės atviros ugnies, kol nusilups viršutinis odelės sluoksnis.

Pridėkite alyvuogių aliejaus ir česnako – paruošite skanų ir sveiką užkandį.

  1. Paruoškite mėgstamą paprikų pagardą, kurį galėsite naudoti prie daugelio patiekalų.
  2. Jei norite, paprikas galite iš anksto paruošti sriubai. Vadovaukitės toliau pateiktu receptu:

Išimkite iš paprikų sėklytes, supjaustykite jas kubeliais arba juostelėmis.

Paimkite švarų stiklinį indą, ir suberkite ten supjaustytas paprikas ir įberkite druskos.

Vienam kilogramui paprikos reikės apie 600 g druskos.

Uždarykite į stiklainį ir laikykite vėsioje tamsioje vietoje.

  1. Raudonąsias paprikas galite užšaldyti arba konservuoti, jos suteiks maistui puikų skonį.

Įdomūs video