Blynai: 6 mažos paslaptys, kaip juos kepti, kad būtų pasakiškai gardūs

Blynai turbūt kiekvienam iš mūsų primena vaikystę. Ar pažįstate bent vieną žmogų, kuris jų nemėgtų? Kvapnūs, skanūs ir minkšti – juk būtent tokius blynus pamename iš vaikystės. Atrodytų, kad juos kepti yra labai paprasta, nes jiems nereikia daug produktų. Tačiau net ir tokiam paprastam patiekalui reikalingas ypatingas dėmesys. Pasidalinsime su jumis keliomis gudrybėmis, kurios padės iškepti nuostabiai skanius blynus.

Išsijokite miltus

Atrodytų, įprastas dalykas. Tačiau daugelis pamiršta šį svarbų etapą. Miltai turi būti aukščiausios rūšies ir geros kokybės. Taip pat galite eksperimentuoti su grikių ar kukurūzų miltais, bet prisiminkite, kad bet kokius miltus reikia sijoti bent 2 kartus.

blynai

Pašildykite kefyrą arba pieną

Nuo kiekvieno žmogaus priklauso, ar jis blynams naudoja pieną, ar kefyrą. Tačiau yra viena sąlyga: ir pienas, ir kefyras turėtų būti kambario temperatūros, o dar geriau – šilti. Jei pilsite juos tiesiai iš šaldytuvo į tešlą, greičiausiai nesulauksite norimo efekto, o tešloje liks gerai neišmaišytų gabalėlių.

blynai

Teisingai maišykite ingredientus

Visi ingredientai turi būti kruopščiai sumaišyti. Galite naudoti maišytuvą, tačiau taip pat tinka paprastas medinis šaukštas. Tešla turėtų būti gan tiršta.

Duokite laiko

Daugelis namų šeimininkių pradeda kepti blynus iškart po to, kai paruošia tešlą. Bet jai reikia leisti kurį laiką pastovėti, kad komponentai pradėtų kiek įmanoma daugiau sąveikauti. Palikite dubenį 20-30 minučių pastovėti ir tešlos nemaišykite prieš kepdami.

blynai

Skanūs papildai

Džiovinti vaisiai, aromatinis cinamonas ir vanilė puikiai pabrėžia patiekalo skonį. Tačiau uogos ir vaisiai turėtų būti dedami nedideliais kiekiais, nes nuo jų tešla ne taip gražiai iškyla. Dauguma žmonių mėgsta uogas ir vaisius dėti šalia blynų, kaip papuošimą.

Kepimas

Prieš pradedant procesą, keptuvę reikia pašildyti, o po to į ją įpilti jums patinkančio augalinio aliejaus. Keptuvė turėtų būti storu dugnu ir, geriausia, padengta nelipnia danga. Blynai turėtų būti kepami uždengus keptuvę dangčiu ir ant vidutinės ugnies. Kai tik viršuje pasirodys burbuliukai, apverskite blynus ir kepkite iki auksinės rudos spalvos.

Blynai patinka daugumai žmonių, tad pamaloninkite savo artimuosius šiuo skaniu patiekalu ir pasinaudokite mūsų patarimais!

Naujienos Tavo el. pašte

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].