Alyvuogių aliejus neretai yra laikomas šaldytuve, tačiau po kurio laiko gali tekti pastebėti, kad aliejus tapo gerokai tirštesnis. Tokiu atveju natūraliai kyla klausimas, ar šį aliejų vis dar galima vartoti.

REKLAMA

Ekspertai teigia, kad nėra jokios priežasties panikuoti. Veikiau priešingai: tai yra ženklas, kad savo šaldytuve turite tikrai kokybišką produktą.

Kokybiško alyvuogių aliejaus požymiai

REKLAMA

Didžiausią naudą organizmui teikia šalto spaudimo alyvuogių aliejus, kuris nebuvo filtruojamas.

REKLAMA

Jei aliejus šaldytuve sutirštėja, tai rodo, kad jame buvo išsaugota daugiau nei pusė visų naudingų riebalų rūgščių. Pavyzdžiui, oleino rūgštis, kuri yra 70% riebumo, tirštėja 3-4 laipsnių Celsijaus temperatūroje.

Sutirštėjusiame aliejuje buvo išsaugotos visos naudingos medžiagos (Omega 3, 6 ir 9, vitaminai, mikroelementai, polifenoliai ir t.t.), o kartu su jais ir nedidelis kiekis natūralaus vaško.

REKLAMA

Ką daryti su sutirštėjusiu aliejumi?

Tiesiog išimkite jį iš šaldytuvo ir palikite kambario temperatūroje. Po 30 minučių aliejus taps skystesnis, ir jį galėsite vartoti kaip įprastai. Vis dėlto, reikėtų nepamiršti, kad kaitinamas alyvuogių aliejus praranda visas naudingąsias savybes.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].