Dauguma šeimininkių nesusimąsto, kai deda šaukštą baltų kristalų į puodą su vandeniu. Priešingai populiariam įsitikinimui, vis tik yra skirtumas, ar druska dedama prieš verdant, ar po to. Druska šaltame vandenyje tirpsta daug lėčiau. Todėl į šaltą vandenį įpylus šio prieskonio, druska kaupsis paviršiuje. Tai savo ruožtu reiškia, kad maisto ruošimui naudojami indai greičiau sugenda dėl juos veikiančios korozijos.
Tuo pat metu išmanančios namų šeimininkės pabrėžia, kad šis faktas mažai pastebimas mažo tūrio puoduose. Tačiau, kai kalbama apie didesnius vandens kiekius, kuriuose vanduo šyla daug lėčiau ir druska ilgiau išsilaiko paviršiuje, tai yra akivaizdus skirtumas.
Be to, įrodyta, kad druska turi įtakos vandens virimo temperatūrai. Nesūdytas vanduo užverda greičiau.
Todėl turėtumėte atsižvelgti į visus šiuos veiksnius ir druską berti tik į verdantį vandenį.