Bulvių košė – vienas iš populiariausių patiekalų šiuolaikiniame pasaulyje.

REKLAMA

Patiekalas, kurio šaknys randamos Prancūzijoje, visada laukiamas svečias ant stalo tiek įprastomis dienomis, tiek per atostogas.

REKLAMA

Klasikinė versija gaminama su sviestu ir pienu arba grietinėle, tačiau kiekviena šalis turi savo unikalų receptą.

REKLAMA

Airiai į bulvių košę prideda žolelių ir svogūnų, havajiečiai – kokosų.

REKLAMA

Bet netgi iš pirmo žvilgsnio paprastą patiekalą galima lengvai sugadinti.

REKLAMA

Laimei, mes žinome kelias gudrybes, kurių pagalba jūs paruošite pačią skaniausią bulvių košę!

REKLAMA

1 patarimas: šaltas vanduo

REKLAMA

Bulvės turi būti sudedamos į šaltą vandenį. Taip pat įberkite druskos ir bulves išvirkite ant mažos ugnies. Jei mesite bulves į verdantį vandenį – jos išvirs netolygiai.

REKLAMA

2 patarimas: druska

Druska, pridedama prieš gaminant maistą, leidžia ne tik išvirti bulves greičiau, bet ir padaro jas minkštesnes ir skanesnes.

REKLAMA

3 patarimas: negailėkite priedų

REKLAMA

Bulvių košė bus labai gardi, jei pridėsite pieno, sviesto ar grietinėlės. Svarbiausia yra išlaikyti ją šiltą, kitaip rizikuojate sugadinti minkštą bulvių tekstūrą.

REKLAMA

Pašildykite sudedamąsias dalis ir tik tuomet įdėkite į košę. Be to, patiekalas gali būti dar skanesnis, jei pridėsite minkšto sūrio ar grietinės.

REKLAMA

4 patarimas: suteikite kvapą

Kad bulvių košė turėtų stipresnį aromatą, įdėkite pusę nulupto svogūno į vandenį verdant bulves. Virimo pabaigoje tiesiog išimkite svogūną.

REKLAMA

5 patarimas: nekaloringi priedai

REKLAMA

Sviestas ir pienas yra daug kalorijų turintys maisto produktai. Tačiau juos galima pakeisti paprastomis pasukomis.

REKLAMA

6 patarimas: švelniai pakratykite

Bulvių košės gaminimo procesas reikalauja specialios priežiūros. Nenaudokite smulkintuvo per intensyviai, bet bandykite kuo geriau jas sutrinti.

REKLAMA

Švelniai sutraiškykite gabalėlius, bet nepersistenkite: pernelyg sutrintos bulvės taps lipnios ir netolygios.

REKLAMA

7 patarimas: vandens nupylimas

REKLAMA

Tinkama bulvių košės turi turėti tam tikrą tekstūrą ir ji neturi būti per sausa. Nebijokite nupilti visą vandenį ir gauti sausą masę – tokiais atvejais padėtį ištaisys pienas.

REKLAMA

Tikimės, kad mūsų paprasti patarimai padės jums paruošti skanią bulvių košę.

REKLAMA

Ar turite savo paslapčių, kaip pagaminti pačią skaniausią bulvių košę?

REKLAMA

Pasidalinkite patarimais komentaruose!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].