7 maisto produktai, kurių negalima plauti. Geriau saugoti juos nuo sąlyčio su vandeniu

Žmonės galvoja, kad kiekvienas maisto produktas turi būti nuplautas. Deja, tai netiesa. Tam tikrų maisto produktų plovimas gali padaryti daugiau žalos nei naudos. Sužinokite, kokių produktų plauti nereikia.

REKLAMA

1. Žuvis

Plaunant žalią žuvį po tekančiu vandeniu, mikrobai nebus pašalinti. Priešingai, skystis lengvai nusės ant jūsų drabužių, virtuvės baldų ar kitų produktų, esančių aplink kriauklę. Ištraukus žuvį iš šaldytuvo ar šaldiklio, ji turi būti nedelsiant termiškai apdorota.

REKLAMA

2. Mėsa

Kaip ir žuvies atveju, mėsos negalima plauti (net prieš užšaldant). Vanduo nežudo bakterijų, bet yra terpė joms daugintis ir pablogina paukštieną ar kiaulieną. Mikrobai žūsta tik esant aukštai temperatūrai.

maisto

REKLAMA

3. Kiaušiniai

Kiaušinių neplaukite vos nusipirkę, o tik prieš pat vartojimą. Verta juos plauti po karštu vandeniu su lašeliu ploviklio. Tada būsite tikri, kad visos salmonelių bakterijos žus.

Europos Sąjunga draudžia kiaušinių gamintojams plauti savo prekes. Lukštas yra padengtas natūraliu apsauginiu sluoksniu, kuris neleidžia mikroorganizmams patekti į kiaušinius ir ilgiau išlaiko jų šviežumą. Štai kodėl kiaušiniuose galite rasti plunksnų ar kitų smulkių nešvarumų.

REKLAMA

4. Rauginti kopūstai

Yra receptų, kuriuose patariama prieš verdant kopūstų sriubą nuplauti raugintus kopūstus. Tai didelė klaida, nes tada iš kopūstų atimame pieno rūgšties bakterijas, kurios palaiko tinkamą žarnyno funkcionavimą.

REKLAMA

maisto

5. Rauginti agurkai

Yra žmonių, kurie, išėmę agurką iš stiklainio, nuo jo paviršiaus nuplauna baltą dangą. Ją sudaro pieno rūgšties bakterijos, kaip ir raugintų kopūstų atveju. Jos stiprina mūsų imuninę sistemą.

REKLAMA

6. Grybai

Peiliu nuimkite smėlio likučius ir pušies spyglius. Arba grybus tiesiog galite trumpam pakišti po vandeniu. Ilgai laikant juos vandenyje, jie sugers daug vandens, praras skonį ir pakeis struktūrą.

REKLAMA

maisto

7. Makaronai

Plaunant neapdorotus makaronus, jie praranda krakmolą, todėl tampa šiek tiek lipnūs ir ne taip gerai dera su padažais. Be to, užpylus vandeniu, jie tampa ne tokie skanūs.

REKLAMA

Ar kada nors prieš valgant plovėte paukštieną ar žuvį?

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].