Keptuvę su nelipnia danga privalo turėti visos namų šeimininkės. 

REKLAMA

Tokios keptuvės išties turi labai daug privalumų: maistas nedega, yra sultingas ir apskrudęs, be to, tokioms keptuvėms nereikia daug aliejaus ir jas paprasta išvalyti.

REKLAMA

Deja, ne kiekvienas moka tinkamai prižiūrėti tokią keptuvę. Papasakosime, kaip tą reikia daryti.

REKLAMA

Tinkama priežiūra

REKLAMA

Norėdami, kad jums patinkanti keptuvė tarnautų ilgiau, turite laikytis kelių taisyklių.

REKLAMA

1. Pirmas naudojimas

Prieš naudojant naujus indus virtuvėje, juos reikėtų šiek tiek paruošti. Pirmiausia, išplaukite keptuvę indų plovikliu ir minkšta kempinėle. 

REKLAMA

Tuomet ištepkite keptuvę trupučiu saulėgrąžų aliejaus.

REKLAMA

2. Nešildykite be maisto

REKLAMA

Kai kurias keptuves reikia iš anksto įkaitinti, tačiau keptuvėms su nelimpančia danga to nereikia. Pakanka sudėti maistą į keptuvę ir įpilti truputį aliejaus.

REKLAMA

3. Temperatūra

Neplaukite karštos keptuvės šaltu vandeniu. Tai gali rimtai sugadinti medžiagą, iš kurios ji pagaminta. 

REKLAMA

Leiskite keptuvei atvėsti ir švelniai išvalykite kempine, suvilgyta vėsiu arba šiltu vandeniu. Jei sugadinsite keptuvės paviršių, maistais pradės prie jo lipti ir degti.

REKLAMA

Ką daryti, jei dega maistas nelipnioje keptuvėje?

REKLAMA

Ir taip atsitinka. Bet neskubėkite išmesti keptuvės. Pabandykite panaudoti šiuos metodus ir atgaivinti keptuvę:

REKLAMA

Visada turėkite sodos po ranka. Vandens atžvilgiu ji švelniai nuvalys paviršių.

REKLAMA

Keptų kiaušinių likučiai turi būti nuvalyti šaltu vandeniu. Tačiau prieš tai keptuvę geriau pamirkykite šiltame vandenyje – kol ji visiškai atvės.

REKLAMA

Norėdami išvengti įbrėžimų, padėdami keptuvę kur nors, įdėkite į ją minkšto popieriaus.

REKLAMA

Štai, kokias klaidas darome naudodami keptuves su nelipnia danga ir nė nesusimąstome:

Metalinių peilių naudojimas

REKLAMA

Metalinis peilis gali subraižyti subtilų paviršių ir sugadinti jūsų mėgstamas keptuves. Vietoj to naudokite medines ir silikonines menteles.

REKLAMA

Valymas

Nenaudokite metalinių šepečių ir kempinių. Nelipniai keptuvei plauti pakaks minkštos kempinėlės ir neutralaus valiklio.

REKLAMA

Indaplovė

REKLAMA

Žinoma, labai dažnai nepakanka laiko išplauti indams. Deja, indaplovėse naudojamuose plovikliuose yra medžiagų, kurios neigiamai veikia viršutinį nelipnios dangos sluoksnį.

REKLAMA

Maisto laikymas keptuvėje

Nelipnios keptuvės yra skirtos virimui, o ne maisto laikymui. Be to, žema temperatūra šaldytuve tik kenkia dangai.

REKLAMA

Naudojimas kitiems tikslams

REKLAMA

Paprastai mes tikrai nesivarginame ir virtuvinius reikmenis skirstome į dvi kategorijas – kepimui ir troškinimui. 

REKLAMA

Tačiau paprastai gamintojai nurodo, kokiam maistui tinka ši keptuvė ir nuo to priklauso jos dangos storis.

REKLAMA

Rūpinkitės savo mėgstamu padėjėju – ir jis tikrai tarnaus ne vienerius metus.

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].