Šiuos keturis neįtikėtinus patarimus yra paprasta atlikti, todėl kepimo skardos bus it naujos!

REKLAMA

Pomidorų padažas, mėsos gabaliukai ir riebalai prilimpa prie kepimo skardų? Tokie maisto produktai labai tvirtai laikosi prisitvirtinę prie metalinės kepimo skardos, todėl juos yra labai sunku pašalinti. Jūs plaunate, plaunate ir plaunate, ir pasirodo, kad kepimo skardos vis tiek išlieka tokios pat nešvarios!

virtuvės

REKLAMA

Tačiau, norėdami išspręsti šią sunkią užduotį, sužinokite keturis labai lengvus patarimus ir gudrybes, kurie pašalins visus nešvarumus iš jūsų kepimo skardų. Skardos bus švarios, blizgios ir bus tarsi naujos! Be to, straipsnio pabaigoje rasite patarimus, kaip išlaikyti kepimo indus visada švarius ir blizgančius!

4 patarimai, kaip pašalinti nuodėgulius iš kepimo skardų

REKLAMA

Majonezas kepimo skardoms valyti

Teisingai!

REKLAMA

Tai atrodo labai keista, tačiau majonezas yra būtent tai, ko reikia, norint pašalinti susidariusias nuodėgulių pluteles. O procedūra yra gana paprasta!

REKLAMA
  • Jums reikės šiek tiek acto.
  • Pirmiausia, užlašinkite acto ant pridegusios kepimo skardos.
  • Tada ant prikepusių maisto produktų užtepkite ploną majonezo sluoksnį.
  • Tegul jis pabūna apie šešias valandas.
  • Tada nuvalykite visus svilėsius popieriniu rankšluosčiu.
  • Pamatysite, kad jie lengvai atsiskirs nuo metalo!
  • Tada suvilgykite muilu ar indų plovikliu ir plaukite kaip įprastai.

Idėja paprasta, nes majonezas yra kreminės konsistencijos ir gerai minkština prikepusią maisto plutelę. O kadangi jame yra riebalų, jis padeda ištirpinti sukietėjusio maisto sluoksnį ir padeda jam atlipti nuo kepimo skardos. Kita vertus, actas neleidžia metalui ypač riebaluotis.

REKLAMA

Degtinė

Garsus ir tradicinis rusiškas gėrimas puikiai ištirpina ant kepimo skardos pridegusį maistą!

REKLAMA

  • Valymui sumaišykite dvi dalis degtinės su viena dalimi vandens ir acto.
  • Šiuo mišiniu padenkite visus nešvarumus.
  • Tegul jie įsigeria apie dvi valandas.
  • Galiausiai, šepetėliu arba kempine nutrinkite pluteles ir plaukite kaip įprastai.
  • Jei to nepavyksta padaryti iš pirmo karto, procedūrą pakartokite. Degtinė gali ištirpinti prikepusio maisto likučius, nepakenkdama jūsų kepimo skardų metalui.

Amoniakas

REKLAMA

Amoniakas yra labai aitraus kvapo produktas, tačiau jį tinkamai naudojant, galite greitai atsikratyti tų sunkiai pašalinamų degėsių!

Pirmiausia, apsaugokite savo rankas, kad galėtumėte saugiai dirbti su amoniaku ir išvengtumėte nudegimų.

REKLAMA

  • Tada sumaišykite vieną amoniako dalį su trimis dalimis vandens.
  • Gerai sumaišykite.
  • Įdėkite kepimo skardas į plastikinį maišą ir į jas įpilkite aukščiau sumaišytą mišinį.
  • Palaukite apie valandą.
  • Tada, saugodami rankas, išimkite šias skardas iš maišo ir nuplaukite tekančiu vandeniu.
  • Panaudotus plastikinius maišus atsargiai susukite ir išmeskite į šiukšliadėžę.

Vandenilio peroksidas su geriamąja soda

REKLAMA

Galiausiai, lengvai paruošiamas, nebrangus ir kai kuriems žmonėms jau gerai žinomas, bet ir labai veiksmingas mišinys!

vandenilio peroksidas

REKLAMA
  • Sumaišykite dvi dalis 20 % vandenilio peroksido su viena dalimi geriamosios sodos.
  • Kiekis priklausys nuo keptuvės ar skardos dydžio ir nuplauti reikalingų likučių situacijos bei kiekio.
  • Gausiu sluoksniu padenkite degėsių plutą, susidariusią ant skardos.
  • Palikite mažiausiai dviem valandoms.
  • Praėjus šiam laikui, šiek tiek lengvai paspaudžiant, nutrinkite nešvarumus su mentele nuo kepimo skardos.
  • Nuplaukite ir patikrinkite gautą rezultatą.
  • Jei kepimo skardose dar liko prikepusių maisto likučių, pakartokite šią procedūrą.
  • Geriamoji soda ir vandenilio peroksidas sudaro cheminę reakciją, kuri padeda atlipti nuo metalo pridegusiai plutai, nepažeidžiant jūsų virtuvės reikmenų.

Patarimai, kaip išlaikyti kepimo skardą švarią ir blizgančią

Be patarimų, kaip pašalinti pridegusius maisto likučius iš kepimo skardos, peržiūrėkite keletą labai naudingų instrukcijų, kaip išlaikyti skardas visada švarias ir blizgančias:

butą

  • Kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi arba karščiui atspariu specialiu silikoniniu kilimėliu – taip išvengsite maisto pridegimo galimybės.
  • Net jei dažnai nenaudojate kepimo skardas, reikėtų jas kartais išplauti, kad išvengtumėte rudžių ir dulkių kaupimosi.
  • Niekada nelaikykite drėgnų kepimo skardų, nes tai gali įtakoti bakterijų ir pelėsių susidarymą, dėl kurių metalas patamsėja, be to, jis pradeda rūdyti.
  • Keptuves laikykite uždarose vietose, kad nebūtų jos pažeistos fiziškai ir jose nesikauptų dulkės. Dėl to metalas taip pat gali imti rūdyti.
  • Kad kepimo skardos visada būtų blizgančios, verta jas ištepti ūkišku muilu su trupučiu baltojo acto.
  • Citrinų sultys yra dar viena galimybė pašalinti patamsėjusias dėmes nuo kepimo skardų. Sumaišykite vandenį su citrinos sultimis ir pamerkite skardas maždaug trims valandoms. Tada gerai viską nuplaukite.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].