27 virtuvės gudrybės, kuriomis pasidalino patyręs šefas. Išbandykite jas

Per didelis pasitikėjimas savimi yra žalingas ne tik kasdieniame gyvenime, bet ir virtuvėje. Kad jūsų patiekalai visada būtų skanūs ir džiugintų artimuosius, gaminkite tik nusiteikę teigiamai.

REKLAMA

Kad ir ką darytumėte, darykite tai su meile, tada bet kurios veiklos rezultatas bus sėkmingas. O kad virtuvėje jaustumėtės dar geriau, pasinaudokite šefo kulinariniais patarimais.

Atkreipkite dėmesį į šiuos naudingus patarimus. Laiko patikrintos gudrybės padės jums net ruošiant paprasčiausius patiekalus.

REKLAMA

gudrybės

Naudingi patarimai ir gudrybės iš kulinarijos specialisto lūpų:

1. Jei į patiekalą reikia pridėti lengvo česnako skonio, tačiau bijote persistengti su kvapu, prieš serviruodami maistą, lėkštes patrinkite česnako skiltele.

REKLAMA

2. Patyrusios namų šeimininkės ras tinkamą alaus panaudojimą: šis gėrimas su sojų padažu bus puikus marinatas mėsai, o troškinant daržoves nedidelis kiekis tamsaus alaus padarys patiekalą skanesniu.

3. Jei persūdėte sriubą, nenusiminkite! Įdėkite kruopas į marlę ir pamerkite jas į sriubą. Verdant grūdai sugers druskos perteklių.

REKLAMA

4. Kepenėles pasūdykite kepimo pabaigoje, taip jos išliks minkštos.

REKLAMA

5. Jei pyrago viršus yra kietas ir sausau, uždenkite jį drėgnu popieriniu rankšluosčiu.

6. Norėdami išvirti purius baltuosius ryžius, verdant į vandenį įpilkite kelis lašus acto.

REKLAMA

7. Pjaustant virtą kiaušinį trynys byra ir sulimpa? Prieš pjaustant, panardinkite peilį į vėsų vandenį.

8. Norėdami gauti skaidrų sultinį, priberkite ledo kubelių ir užvirkite.

REKLAMA

gudrybės

9. Verdant pupeles, neuždenkite puodo, nes jos patamsės.

REKLAMA

10. Kad faršas būtų skanesnis, smulkiai sutarkuokite žalius svogūnus arba šiek tiek žalių bulvių, ir įmaišykite į faršą.

11. Jautiena taps minkšta, jei pusvalandį, prieš ją kepdami, pamarinuosite majoneze.

REKLAMA

12. Kad baklažanas nebūtų kartus, supjaustykite, pabarstykite druska ir palikite pastovėti. Prieš toliau gaminant, būtinai nuplaukite daržovę šaltu vandeniu.

REKLAMA

13. Migdolus bus lengviau nulupti, jei jie 3 minutėms bus panardinti į verdantį vandenį ir po to perliejami šaltu vandeniu.

14. Norėdami gauti tobulą kremą, plakdami pridėkite neapdorotų kiaušinio baltymų.

REKLAMA

15. Norėdami ryškesnio skonio kavos, į maltą kavą įberkite žiupsnelį druskos.

16. Mėsą aptepkite medumi, konjaku ir vandeniu arba granatų sultimis, kad gautumėte auksinę, traškią plutelę.

REKLAMA

gudrybės

17. Į sultinį įdėkite nuplautų bananų žievelių, jų dėka verdama mėsa suminkštės.

REKLAMA

18. Kepant pyragą, obuolių skilteles pamirkykite miltuose, taip jos išliks traškesnės.

19. Siekiant geresnio skonio, pabandykite vietoj džiūvėsėlių naudoti smulkintus riešutus.

REKLAMA

20. Maisto skonis bus sodresnis, jei prieš patiekiant karštą patiekalą lėkštė pašildoma, o prieš patiekiant šaltą patiekalą, atvėsinama.

REKLAMA

21. Verdant mėsą, visada duokite jai laiko atvėsti, taip išgausite daug intensyvesnį skonį.

22. Bet kuri mišrainė su majonezu bus skanesnė, jei įdėsite šaukštą virinto pieno ir žiupsnelį cukraus.

REKLAMA

23. Norėdami niekada nesuklysti su druskos kiekiu, nedvejodami nuolat ragaukite patiekalą. Tai taip pat padės išsiaiškinti kiek laiko liko, kol patiekalas bus pilnai išviręs ar iškepęs.

24. Kad sriuba būtų skanesnė ir sveikesnė, prieš nuimdami ją nuo ugnies, įpilkite šiek tiek morkų sulčių.

REKLAMA

gudrybės

25. Įsitikinkite, kad peiliai visada yra aštrūs, tada pjaustant maistą traumų tikimybė bus minimali, o gaminimas taps greitesnis ir malonesnis.

REKLAMA

26. Mintis į daržovių salotas įdėti šiek tiek vanilės skamba keistai, bet tai tikrai skanu!

27. Citrinų sultis naudokite dažniau, nei druską ir actą. Citrusų skonis nesugadins jokio valgio, o maistas bus sveikesnis.

REKLAMA

Šios vertingos gudrybės tikrai pravers gaminant maistą. Atminkite, kad norint skaniai gaminti, jums nereikia žinoti visų receptų ir turėti daugybę maisto produktų. Tiesiog mylėkite tai, ką darote.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].