Migdolai gali suteikti neįtikėtiną naudą sveikatai, nes šie riešutai yra užpildyti vitaminais ir mineralais, pvz., vitaminu E, cinku, kalcio, magnio ir omega-3 riebalų rūgštimis.
KODĖL GERIAU MIRKYTI MIGDOLUS VANDENYJE PRIEŠ VALGANT?
Fermentų inhibitorius, kuris randamas sausų migdolų žievelėje, visų pirma skirtas sėklų apsaugai. Šis fermentų inhibitorius išsiskiria, kai migdolai mirkomi vandenyje.
Valgant iš anksto mirkytus migdolus, juos lengviau virškinti. Tiesą sakant, dauguma riešutų ir sėklų yra lengviau virškinami ir turi geresnį maistinių medžiagų prieinamumą, kai suvartojate prieš naktį.
KOKIA YRA NAUDA?
Sveika širdis
Migdoluose yra nesočiųjų riebalų, baltymų ir kalio! Šie mineralai yra geri jūsų širdžiai.
Vitaminas E sumažina širdies ir kraujagyslių ligų ir magnio riziką, apsaugo nuo širdies priepuolių. Migdolai taip pat turi galimybę sumažinti arterijų uždegimą.
Didina energiją
Geriausias būdas padidinti savo energijos lygį yra vartoti keletą riešutų per dieną! Tai padeda energijos gamybai ir pagreitina medžiagų apykaitą.
Mažina cholesterolio kiekį
Dėl vitamino E ir kalcio kiekio migdoluose, tai yra vienas geriausių maisto produktų, kurie mažina cholesterolio kiekį.
Pagerina smegenų funkciją
Jame yra maistinių medžiagų riboflavino ir L-karnitino, kuris padidina smegenų veiklą. Be to, sumažėja Alzheimerio ligos atsiradimo rizika.
Kaulų sveikata
Geras vitaminų, mineralų ir fosforo kiekis prisideda prie jūsų kaulų sveikatos. Fosforas apsaugo nuo ligų, tokių kaip osteoporozė ir stiprina kaulus bei dantis.
Reguliuoja kraujo spaudimą
Kalio kiekis, turintis daug migdolų, padeda reguliuoti kraujo spaudimą. Mažas natrio kiekis padeda kontroliuoti kintamą kraujospūdį.