Svogūnai turi stiprų anti bakterinį poveikį, visi apie tai žino. Šviežių svogūnų sultys su medumi gydo bronchitą ir pneumoniją, mažina kosulio epizodus.

REKLAMA

Susmulkinti tarkuoti svogūnai padeda skausmui ausyse ir netgi gali sumažinti kūno temperatūrą, jei juos padedate ant kojų, tačiau mažai žmonių žino, kad naudingi ne tik švieži, bet ir kepti svogūnai. Kepimo metu jis nepraranda savo naudingų savybių, priešingai!

REKLAMA

Kepti svogūnai:

REKLAMA

Kepti svogūnai padės susidoroti su opomis ir ilgomis nepagydomomis žaizdomis! Svarbu, kad svogūnai būtų kepami tiesiai su žievele ir padengtų skausmų vietas, kol pagerės.

REKLAMA

Naudokite keptus svogūnus. Šiltas svogūnų kompresas turėtų būti laikomas ant probleminės vietos 20 minučių per dieną. Labai greitai skausmas ir karščiavimas išnyks!

REKLAMA

Orkaitėje keptų svogūnų dėka gali būti išgydytas netgi hemorojus! Kompresai iš svogūnų turi dezinfekavimo savybių ir padeda odos audiniams greitai atsinaujinti.

REKLAMA

Keptus svogūnus dažnai turi valgyti kiekvienas, turintis problemų dėl kraujo krešėjimo. Po širdies priepuolio ar insulto rekomenduojama kiekvieną dieną valgyti tokius svogūnus!

REKLAMA

Labai svarbu, kad cukriniu diabetu sergantiems žmonėms į meniu būtų įtraukti tokiu būdu paruošti svogūnai.

REKLAMA

Nenuostabu, kad man visada patiko keptų svogūnų skonis įvairiuose patiekaluose!

REKLAMA

Kepant svogūnus, eteriniai aliejai tiesiog išnyksta, o tai suteikia šviežių svogūnų specifinį skonį ir kvapą.

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].