Po to, kai radau šį receptą „YouTube“ kanale, daugiau duonos nebeperku.

REKLAMA

Procedūra labai paprasta ir gaminys lengvai paruošiamas!

REKLAMA

Jums reikės:

  • 200 ml šilto pieno
  • 200 ml šilto vandens
  • 1 šaukšto sausų mielių
  • 1 šaukšto cukraus
  • 1 šaukštelio druskos
  • 2 šaukštų augalinio aliejaus
  • 600 g kvietinių arba ruginių miltų
  • 1 kiaušinio

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Į dubenį supilkite šiltą pieną, šiltą vandenį ir supilkite mieles su cukrumi.

Viską gerai išmaišykite šluotele.

REKLAMA

Tada įberkite druskos, augalinio aliejaus, sudėkite ir miltus.

REKLAMA

Pirmiausia sumaišykite dubenyje, vėliau kočiokite ant miltais pabarstytos lentos, kol susidarys vientisa tešla.

REKLAMA

Įdėkite tešlą į dubenį ir uždenkite rankšluosčiu.

REKLAMA

Leiskite 1 valandai pakilti šiltoje vietoje.

REKLAMA

Išminkykite pakilusią tešlą, kad iš jos pašalintumėte orą.

Padėkite ją ant miltais pabarstyto stalviršio ir padalinkite į 2 dalis.

REKLAMA

Švelniai iškočiokite vieną dalį į paplotėlį, susukite jį į ritinį ir formuokite iš jo batoną, kurį padėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.

REKLAMA

Uždenkite medvilniniu rankšluosčiu ir leiskite pakilti dar 15-30 minučių.

REKLAMA

Tada į dubenį įmuškite kiaušinį, išplakite šakute ir patepkite visą duonos paviršių.

Tačiau prieš tai atlikdami, įpjaukite duonos paviršių aštriu peiliu.

REKLAMA

REKLAMA

Kepkite iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 25 minutes.

REKLAMA

Viskas baigta!

Galite supjaustyti ir patiekti ant stalo.

REKLAMA

Linkime gero skonio!

Vaizdo įrašo medžiaga:

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].