Kiekvienas viršininkas turi savo darbuotojų atrankos kriterijus.

REKLAMA

Kai kuriems darbdaviams svarbi darbo patirtis ir įgūdžiai, o kiti didelę reikšmę teikia tokioms savybėms kaip atsparumas stresui ar nestandartinis mąstymas.

REKLAMA

Vienas sumanus vadovas sugalvojo savo būdą išbandyti kandidatus.

REKLAMA

Talentingi jaunuoliai į darbo pokalbius atvyksta kiekvieną dieną ir pasirodo nepriekaištingai.

REKLAMA

Tačiau kartais nepakanka žinių, patirties ir rekomendacijų, nes tarp pareiškėjų yra didžiulė konkurencija.

REKLAMA

Vienos įmonės generalinis direktorius Trentas Innesas sugalvojo nepastebimą testą, kuris padeda atskleisti būsimų darbuotojų asmenines savybes.

REKLAMA

Prieš pokalbį jis palydi pareiškėją į virtuvę ir siūlo pasiimti su savimi vieną iš gėrimų: vandenį, arbatą ar kavą. Dauguma žmonių pasirenka paskutinį variantą.

REKLAMA

Po to Innes ir kandidatas eina į kabinetą, kur vyksta pokalbis.

REKLAMA

Po pokalbio vykdomas testas. Jei potencialus darbuotojas pasisiūlo nunešti tuščią puodelį atgal į virtuvę, jo kandidatūra tikrai bus svarstoma.

REKLAMA

Direktorius mano, kad įgūdžius galima lavinti, įgyti patirties, tačiau pakeisti darbuotojo asmenines savybes yra daug sunkiau.

REKLAMA

O kaip jūs manote, ar racionalu vertinti kandidatą pagal tai, ar jis nusineša kavos puodelį?

REKLAMA

Ar tai tikrai liudija rodo jo charakterį? Pasidalinkite savo nuomone komentaruose!

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].