Chalva yra rytietiškas saldumynas, pagamintas iš augalinių žaliavų. Produkto pagrindas yra riešutai arba sėklos. Jie išvalomi, susmulkinami į pastą, pridedama karamelės.

REKLAMA

Dažniausiai naudojamas natūralus ingredientas: svilarožės šaknis. Gera chalva yra tarsi sudaryta iš daugelio plonų sluoksnių, ją lengva sudrėkinti, trupiniai nesiliečia vienas su kitu.

REKLAMA

Į chalvos sudėtį įeina

saulėgrąžos

REKLAMA

riešutų kremas iš žemės riešutų, migdolų, graikinių riešutų ir kitų riešutų

sezamas

REKLAMA

kitos augalinės kilmės medžiagos

Naudingos tik tos chalvos, kurios pagamintos iš natūralių ingredientų. Atidžiai perskaitykite sudėtį ir nepirkite, jei sąraše išvysite pridėtinių skonių ar dažiklių.

REKLAMA

Nevalgykite glazūruoto produkto – jame yra tik dar daugiau cukraus.

REKLAMA

Sveikas malonumas

REKLAMA

Dėl jame esančių naudingų augalinių produktų šis desertas yra skanus ir sveikas. Jis pagaminta iš sėklų arba riešutų, nėra termiškai apdorotas, todėl jame yra daug polinesočiųjų riebalų rūgščių ir baltymų.

REKLAMA

Augaliniai riebalai gerai įsisavinami ir kartu su kitais komponentais gerai veikia mūsų sveikatą!

REKLAMA

Regėjimas, odos ir plaukų būklė

Dėl A ir E vitaminų kiekio šis saldumynas yra grožio ir jaunimo eliksyras. Desertas taip pat naudingas vaikams, nes jis palaiko akių sveikatą.

REKLAMA

Ramus miegas ir atsparumas stresui

REKLAMA

Produkte gausu B grupės vitaminų, reikalingų nervų sistemai. Todėl būsite atsparesni įvairiems dirgikliams.

REKLAMA

Gerai žarnyno veiklai

Chalvoje daug skaidulų, kurios nėra suvirškinamos žarnyne. Skaidulos valo žarnų sieneles, normalizuoja virškinimo sistemos darbą.

REKLAMA

Cholesteroliui mažinti

REKLAMA

Augaliniai riebalai slopina blogojo cholesterolio susidarymą organizme. Todėl jis nesikaupia ant kraujagyslių sienelių.

REKLAMA

Vitamino D trūkumo prevencijai

Nuo rudens iki pavasario saulė būna labai maža ir didžiąją laiko dalį turime praleisti patalpose. Esant tokioms sąlygoms, organizmas negali gaminti pakankamai vitamino D, reikalingo normaliam imuninės sistemos funkcionavimui.

REKLAMA

Įtraukė į mitybą chalvos, galite papildyti vertingojo vitamino atsargas ir užkirsti kelią virusinėms ligoms.

REKLAMA

Alkiui mažinti

REKLAMA

Chalvos sudėtyje yra daug skaidulų, kurios patenka į skrandį. Todėl ilgiau išlaikomas sotumo jausmas, nejaučiamas alkis.

REKLAMA

Gera vartoti saikingai

Neįsimylėkite chalvos kaip ir bet kurio kito saldaus produkto. Tačiau taip pat nebūtina jos atsisakyti dėl figūros. Gabalėlis, sveriantis iki 30 gramų, kelis kartus per savaitę nieko nesugadina.

REKLAMA

Pasirinkite ir valgykite produktą teisingai

REKLAMA

Skaitykite sudėtį.

Joje neturėtų būti konservantų, stabilizatorių ir skonio stipriklių.

REKLAMA

Patikrinkite galiojimo datą.

Skaidriame pakete desertas išlaiko naudingas savybes iki dviejų mėnesių. Nepermatome vakuume – iki šešių mėnesių.

REKLAMA

Pasibaigus galiojimo laikui, sunaikinamos vertingos riebalų rūgštys ir išlieka kalorijų. Tada produktas nebebus naudingas.

REKLAMA

Pasirinkite deserto rūšį.

Riešutai yra brangios žaliavos, todėl gamintojai paprastai juos derina. Į migdolus prideda daug žemės riešutų, o “migdolų” chalvos kaina yra daug didesnė nei žemės riešutų.

REKLAMA

Saulėgrąžų chalva yra pigesnė, bet ne mažiau naudinga. Saulėgrąžų sėklos yra pigiausia žaliava, todėl nėra pagrindo suklastoti sudėtį.

REKLAMA

Laikykite šaldytuve.

Kad desertas nereaguotų su deguonimi, atidarytą pakuotę padėkite į šaldytuvą.

Šaltinis

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].