Pabandžiau pagal šį receptą paruošti bulvių patiekalą ir jis tikrai pasirodė labai skanus.
Radau šį receptą „YouTube“ kanale ir rekomenduoju visiems jį išbandyti – gaunasi greitai paruošiamas ir labai skanus patiekalas!
Jums reikės:
- 2 vidutinių bulvių
- 2 kiaušinių (baltymai ir tryniai turi būti atskirti)
- Žiupsnelio petražolių ar žalių svogūnų laiškų
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus (10 ml)
- 1 šaukšto (20 gramų) paprastų miltų
- 1 arbatinio šaukštelio druskos
- Šaukštelio juodųjų pipirų
Kepimui:
- 2 šaukštų aliejaus (20 ml)
Gaminimo eiga:
Bulves nuplaukite, nulupkite ir sutarkuokite su stambia tarka.
Įdėkite bulves į šaltą vandenį ir palikite 10 minučių pabūti.
Tuo tarpu smulkiai supjaustykite petražoles arba svogūnų laiškus.
Nusausintas bulves sumaišykite su petražolėmis arba svogūno laiškais.
Įberkite miltų, įpilkite aliejaus, druskos, prieskonių ir kiaušinių baltymų, o trynius atidėkite.
Į keptuvę su įkaitintu aliejumi įdėkite bulvių mišinį – viduryje padarykite skylę (lizdo formos).
Leiskite šiek tiek bulvėms apkepti ir į vidurį įdėkite kiaušinio trynį.
Pirmiausia kepkite uždengę dangčiu iš vienos pusės, tada apverskite ir kepkite iš kitos pusės.
Patiekite su šviežiomis daržovėmis.
Linkime gero skonio!
Vaizdo medžiaga: