Mėtų atsargos žiemai. Kuris metodas yra veiksmingiausias ir geriausias?

Mes mėgstame įdėti mėtų lapelių į saldžius pyragus, arbatą ir šaltus gėrimus, kad išgyventume vasaros karščius ir atsigaivintume. Šį naudingą augalą taip pat galite išsaugoti žiemai net keliais būdais. Mūsų redakcija mielai papasakos, kaip išsaugoti mėtas žiemai 5 skirtingais būdais.

Graikų mitologijoje yra liūdna istorija, susijusi su šiuo gražiu augalu. Požemio dievas Hadas turėjo mylimą nimfą Mentą. Persefonė, sužinojusi apie gražią merginą, įniršusi ją suplėšė į gabalėlius. Tose vietose, kur nukrito Menta, užaugo kvapnus mėtos augalas. Liūdna istorija, bet padarykime kuo daugiau atsargų iš šio kvepiančio augalo.

Mėtų

Kaip paruošti mėtų atsargas žiemai?

Džiovintos mėtos

Gerti žiemą savo rankomis rinktą mėtų arbatą – vienas malonumas. Mėtų džiovinimas yra labiausiai paplitęs derliaus nuėmimo ir apsaugojimo būdas. Galite jas pakabinti kekėmis kažkur palėpėje arba iškloti lapelius ant lygaus paviršiaus. Svarbiausia sąlyga – mėta turi būti šešėlyje. Kai kurie taip pat naudoja specialias džiovyklas, su kuriomis mėtų džiovinimo procesas tampa daug greitesnis.

Mėtinis cukrus

Arbatos su mėtiniu cukrumi negalima palyginti su niekuo. Cukrui paruošti reikia 150 g mėtų lapelių ir 200 g cukraus. Nuplaukite ir nusausinkite mėtas, atskirkite lapus ir susmulkinkite trintuvu, tada įpilkite cukraus ir vėl viską susmulkinkite iki vientisos masės. Mėtinį cukrų laikykite sandariai uždarytame indelyje šaldytuve.

Mėtų

Šaldyta mėta

Norėdami išsaugoti pirminę išvaizdą, užšaldykite mėtų lapelius. Juos reikia nuplauti ir nusausinti. Galite sudėti lapus ant padėklo ir užšaldyti tokius, kokie jie yra, tada mėtas sudėti į indą ar maišelį ir laikyti šaldiklyje.

Taip pat lapus galite susmulkinti ir užšaldyti su vandeniu ledo kubelių indeliuose. Tada dėkite tokio ledo į gėrimus.

Mėtų sirupas

Vienas šaukštas mėtinio sirupo gali dramatiškai pakeisti bet kokių kepinių skonį. Norint paruošti šį delikatesą, jums reikia 100 g mėtų lapelių, 500 g cukraus ir 250 ml vandens. Mėtų lapelius nuplaukite ir nusausinkite. Tada juos smulkiai supjaustykite ir įpilkite 250 g cukraus. Palikite šioje formoje mėtas 6-8 valandas. Užvirkite sirupą su 250 ml vandens ir 250 g cukraus. Toliau sumaišykite cukrų su mėtomis ir sirupu, viską virkite 20 minučių. Tada viską gerai išplakite trintuvu iki vientisos masės ir perpilkite viską per sietelį. Šį sirupą laikykite šaldytuve sandariai uždarytame inde.

Mėtų

Uogienė su mėtomis

Malonumo viršūnė yra uogienė su mėtomis. Ją nesunku paruošti. Jums reikės 300 g mėtų kartu su šakelėmis, 1 citrinos, 500 ml vandens ir cukraus. Užpilkite verdančio vandens ant augalo, palikite 24 valandas. Sultinį nukoškite ir 2 valandas virkite su cukrumi ant silpnos ugnies. Smulkiai supjaustykite citriną ir supilkite į uogienę. Supilkite uogienę į stiklainius ir laikykite vėsioje vietoje.

Gerai, jei jūsų sodyboje auga mėtos. Šis augalas yra labai vertinamas bet kuriuo metų laiku. Dabar žinosite kelis būdus, kaip išsaugoti šį augalą žiemai.

Naujienos Tavo el. pašte

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].