Šis paprastas, kokosu kvepiantis desertas gali būti gaminamas reguliariai, ne tik šventėms!

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 200g cukraus pudros
  • 1 kiaušinio
  • 2 šaukštų medaus
  • 1 šaukšto aliejaus
  • 200 ml pieno
  • 300 g paprastų miltų
  • 1 pakelio kepimo miltelių

Glaistui:

  • 250g cukraus pudros
  • 50g kakavos
  • 5-6 šaukštų pieno
  • 250 g sviesto (margarino)
  • 250 g kokoso drožlių

Gaminimo eiga:

REKLAMA

Tešla:

Kiaušinius išplakite su cukraus pudra iki putų konsistencijos.

REKLAMA

Į mišinį lėtai įpilkite skystus ingredientus – aliejų, medų ir pieną.

Galiausiai suberkite persijotus miltus kartu su kepimo milteliais.

REKLAMA

Supilkite mišinį į riebalais pateptą skardą.

REKLAMA

Kepkite biskvitą 160 ° C temperatūroje apie 20 minučių.

Kadangi kiekviena orkaitė kepa skirtingai, patikrinkite naudojant dantų krapštuką, ar tikrai iškepė.

REKLAMA

Iškepusį ir atvėsusį pyragą supjaustyti kubeliais.

REKLAMA

Glaistas:

Cukraus pudrą, kakavą ir pieną sumaišykite ir virkite viską kartu.

REKLAMA

Tada į glajų įdėkite sviesto.

REKLAMA

Dabar pasiruoškite du indus, kuriuose mirkysite biskvito kubelius.

Į vieną dubenį supilkite pasigamintą glajų, į kitą – kokosų drožles.

REKLAMA

Pirmiausia pamirkykite kubelius glajuje ir galiausiai apibarstykite kokosų drožlėmis.

Skanaus!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].