Kaip teisingai virti pupeles? Gailėsitės nesužinoję anksčiau

Pupelės yra vienas pagrindinių maisto produktų, kuris yra kiekvienuose namuose. Jos gali metus stovėti lentynoje ir laukti, kol ateis jų laikas. Priežastis paprasta: ankštiniai augalai, ypač žirniai ir pupelės, sukelia pilvo pūtimą ir dujų kaupimąsi. Daugelis žmonių tai laiko savaime suprantamu dalyku, tačiau priežastis yra ta, kad viskas priklauso nuo to, kaip paruošite pupeles.

REKLAMA

Nesvarbu, kokia jų spalva! Mūsų redakcija jums patars, kaip virti pupeles, kad išvengtumėte nemalonaus šalutinio poveikio. Abejojate, ar jums to reikia? Tada pateiksime įtikinamų įrodymų, kad tokio tipo ankštiniai augalai yra tiesiog būtini mityboje.

Kaip tinkamai išvirti pupeles?

pupeles

REKLAMA

Atlikti tyrimai parodė, kad mėsos suvartojama norma svyruoja apie 2-3 kartus per savaitę. Tačiau mūsų organizmui baltymų reikia kiekvieną dieną. Pupelių nauda sveikatai yra ta, kad jos yra vienos turtingiausių baltyminių maisto produktų, kuriose taip pat yra tirpių ir netirpių skaidulų, pektinų, antioksidantų ir mineralų (daugiausia fosforo, cinko ir kalio).

Pupelės apsaugo nuo kūno senėjimo, tinka diabetikams. Be to, tai puikus pagrindas sotiems patiekalams gaminti: troškiniams, sriuboms, salotoms. Bet pirmiausia reikia tinkamai pupeles paruošti.

REKLAMA

Diskomforto priežastis slypi oligosachariduose. Šios medžiagos nevirškinamos, tačiau jos sukelia aktyvesnį fermentacijos procesą ir atitinkamai dujų susidarymą. Šių komponentų yra ne tik pupelėse, bet ir daugelyje kitų ankštinių augalų. Laimei, juos galima lengvai pašalinti gaminant!

REKLAMA

pupeles

1. Pirmiausia mirkykite pupeles per naktį. Jos turėtų stovėti mažiausiai 8 valandas, po to vanduo turi būti nupiltas, o pupelės kruopščiai nuplaunamos.

REKLAMA

2. Užpilkite pupeles šaltu vandeniu ir padėkite ant vidutinės ugnies. Palaukite, kol vanduo užvirs, tada vėl nupilkite skystį, pupeles praplaukite šaltu vandeniu.

3. Virkite pupeles, kol vanduo užvirs, tada dar 15 minučių, ir paskutinį kartą nupilkite vandenį. Pupeles nuplaukite, užpilkite švariu vandeniu ir virkite, kol išvirs.

REKLAMA

Šio proceso esmė infuzijos ir du virimai. Tai viskas tam, kad pupelės būtų nežalingos ir sveikos skrandžiui. Kai pupelės išvirs, nupilkite vandenį ir lengvai pasūdykite. Sviesto gabalėlio pakaks, kad pupelės virstų pilnaverčiu garnyru ar kuo nors įdomesniu.

REKLAMA

Pavyzdžiui, galite paruošti salotas su pupelėmis. Šio tipo ankštinius augalus galima ir net reikia derinti su kitomis daržovėmis.

pupeles

REKLAMA

Pupelių troškinys yra puiki idėja. Faktas yra tas, kad ankštiniuose augaluose yra daug krakmolo, todėl patiekalams su daug padažo kartais reikia panašaus tirštiklio. Tai yra daug geriau, nei pridėti miltų.

Pupelių užkandis

Užkaukazėje žmonės visais laikais mokėjo virti pupeles. Pas juos buvo tik vienas ankštinių augalų apdorojimo būdas – tas, kuriuo ką tik pasidalijome.

REKLAMA

Jums reikės:

REKLAMA
  • 500 g raudonųjų pupelių
  • 2 svogūnų
  • 2 skiltelių česnako
  • saujos šviežios kalendros
  • 2 šaukštelių maltos kalendros
  • 2 šaukštų acto
  • druskos ir saulėgrąžų aliejaus pagal skonį

pupeles

Išvirkite pupeles pagal mūsų receptą. Kol pupelės verda, apkepkite svogūnus augaliniame aliejuje iki auksinės rudos spalvos ir supjaustykite kalendrą. Kai pupelės išvirs, jas truputį sutrinkite (pusę pupelių reikia sutrinti), pagal skonį įberkite smulkintos ir džiovintos kalendros, sutrinto česnako, acto ir druskos, apkeptų svogūnų. Gerai išmaišykite ir patiekite patiekalą dar karštą. Dažnai šis patiekalas ruošiamas su riešutais.

Net paprastas maistas gali būti raktas į sėkmę! Pupelių savybė yra tokia, kad kuo ilgiau jos bus laikomos vandenyje prieš verdant, tuo švelnesnis bus jų skonis.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].