Kaip parduotuvėje išsirinkti geriausią papriką? Sužinokite tiesą

Daugelis mėgsta papriką, ji yra vitamino C šaltinis. Net citrusiniai vaisiai ir serbentai nėra jos konkurentai. Ir ji geriausiu būdu papildo salotas ir kitus patiekalus. Be to, saldžiųjų paprikų vartojimas skatina gerą medžiagų apykaitą ir virškinimą. Tačiau tik nedaugelis žino, kaip tinkamai išsirinkti papriką, atsižvelgiant į paskirtį.

papriką

Kaip ir daugelis kitų daržovių, paprikos tyri dvi lytis. Mielai papasakosime, kokie yra skirtumai tarp jų ir kodėl kiekviena iš šių rūšių yra tinkama. Ir skirtumas, yra didžiulis!

SALDŽIOSIOS PAPRIKOS

Norėdami sužinoti, kokios lyties paprika yra priešais jus, tiesiog apverskite jas. Jei paprika turi 4 sektorius, tai yra moteriškas tipas. Jei 3- vyriška. Tai ir yra visa paslaptis. Kiti išoriniai skirtumai apima formą: „berniukai“ yra pailgesni, o „mergaitės“ yra platesnės ir trumpesnės. O dabar pereikime prie įdomiausių – skonio skirtumų ir taikymo.

papriką

Moteriškų paprikų skonis daug saldesnis nei vyriškų. Be to, „merginos“ yra švelnesnės. Jas geriausia vartoti šviežias. Darykite įvairias salotas, tačiau geriau jų nedėti į troškinį ar mėsą – patiekalas bus labai vandeningas.

Vyriška paprika turi visiškai priešingas savybes. Jos yra rūgštesnės ir kietos. Todėl šią papriką puikiai tinka konservuoti, naudoti troškiniams ir kitiems patiekalams, kuriems reikia termiško apdorojimo. Jie taip pat gali būti įdaryti. Iš principo ir neapdorotos formos jie yra skanūs, bet ne tiek, kiek moteriškos paprikos.

papriką

Kitas įdomus faktas yra tas, kad berniukų paprikų viduje yra daug mažiau sėklų. Taigi, jei norite paimti paprikas sodinimui, geriau teikti pirmenybę mergaitėms paprikoms.

Tikrai nedaugelis žino, kad naudingiausi vitaminai ir mineralai yra šalia paprikos kotelio, kurį dažnai išmetame. Kitas patarimas: kuo sunkesnė paprika, tuo ji sultingesnė.

papriką

Pirkdami papriką, atkreipkite ypatingą dėmesį į jos uodegą. Jis turėtų būti žalia ir tvirta. Labai rekomenduojama nepirkti paprikos su sausu ar juodu koteliu. Akivaizdu, kad joje nebus nieko naudingo.

Dėmėtų paprikų taip pat neverta pirkti. Ypač šviežiam vartojimui. Patamsėjimas, taškeliai ir patinimai ant rodo, kad vaisius paveiktas grybelio. O oranžinės dėmės rodo, kad vaisius tapo vabzdžių auka.

papriką

Šviežias paprikas galima laikyti šaldytuve maždaug savaitę. Tačiau jūs neturėtumėte jų dėti į plastikinius maišelius – taip jos greitai suges ir po 2 dienų gali tapti netinkamos salotoms.

Pasirinkite tik skanias ir šviežias paprikas, kurios bus naudingos jūsų kūnui.

Naujienos Tavo el. pašte

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].