Vienintelė kruopa – turtingiausias kolageno šaltinis, atjauninantis visą kūną!

Tai tiesiog neįtikėtina! Paprastas grūdas gali kompensuoti kolageno trūkumą moters kūne ir jį atjauninti net keletu metų. Jūsų oda, plaukai ir nagai bus sveiki ir jauni! Valgykite šias kruopas bent kartą per savaitę – rezultatai, jus nustebins!

Nuo senovės, miežių grūdai buvo apdorojami, kad taptų perlinėmis kruopomis. Šis pavadinimas gimė, dėl jų panašumo su gėlavandeniais perlais. Įdomu tai, kad anksčiau miežių košė buvo laikoma delikatesu, kurį sau leisti galėjo tik aukšto rango žmonės.

Virtos perlinės kruopos su pienu, buvo vienas iš mėgstamiausių Petro I patiekalų.

Naudingos perlinių kruopų savybės

Veltui daugelis namų šeimininkių, pamiršta šias kruopas, nes jose yra daug maistinių medžiagų, reikalingų organizmui tinkamai funkcionuoti.

Virtos perlinės kruopos, vadinamos grožio koše, nes tik šiame grūde yra milžiniškas lizino kiekis, aminorūgštis, aktyviai dalyvaujanti kolageno sintezėje. Visi žino, kad jis padeda išsaugoti odos elastingumą, užkertant kelią raukšlių susidarymui. 

Kita priežastis skubiai įtraukti šią košę, į visų moterų mitybą, yra daug vitaminų B, A, PP ir E.

Reguliarus perlinių kruopų vartojimas padeda ne tik išlaikyti odos grožį, bet ir sumažinti svorį!  Maitinantis, mažai kaloringais produktais, kuriuose yra daug ląstelienos, būtinos normaliam žarnyno judrumui, taip pat baltymams.

Kaip gaminti šias kruopas: kelios paslaptys

Kruopščiai nuplaukite. Norėdami tai padaryti, supilkite kruopas į gilų dubenėlį, užpilkite vandeniu ir išmaišykite. Nupilkite nešvarų vandenį ir užpilkite švariu, pakartokite procedūrą. 

Grūdus plaukite, kol vanduo taps skaidrus; Prieš ruošiant maistą, grūdus reikia nuplauti dar kartą, užpilkite vėsiu vandeniu (reikia vieno litro vandens,stiklinei kruopų) ir palikite mažiausiai 4 valandas.

Perlines kruopas rekomenduojama virti didesniame puode, nes virimo metu jos padidėja iki 5 kartų.

Paprastas būdas paruošti perlinių kruopų košę su vandeniu

Receptas

Jums reikės:

perlinių kruopų – 1 puodelis

vanduo – 5 stiklinės

sviestas – 30 gramų

druska – pagal skonį

Paruošimas:

Kruopas užpilkite šaltu vandeniu. Puodą uždenkite. Užvirinkite ir virkite 45 minutes ant nedidelės ugnies. Nupilkite vandenį, pridėkite sviesto, įberkite druskos pagal skonį. Išmaišykite. Palikite 10 minučių.  Skanaukite!

Šaltinis