Šie 4 produktai suteiks jūsų odai elastingumo ir padės pašalinti nelygumus!

Per pastaruosius kelerius metus girdėjau, kad aliejus užpildo poras ir padaro ją riebesnę. Realybėje taip nėra. Gryni natūralūs aliejai yra naudingi odai. Aliejus maitina ir minkština odą. Giliai įsigeria, atkuria odos spalvą ir sveikatą. Rūpinkitės savimi ir naudokite grynus natūralius aliejus.

Yra daugybė aliejų rūšių, tačiau šį kartą pateiksime keletą jų, kurie terapinių paslaugų atžvilgiu yra efektyvesni nei kiti.

Gudobelių aliejus

odai

Šis aliejus giliai įsigeria į odą, regeneruoja odos ląsteles ir skatina kolageno gamybą. Jame gausu vitamino C, omega-3 ir omega-6, jis malšina odos uždegimus ir pašalina randus. Taip pat gausu tinklainės rūgšties, kuri mažina mažas ir negilias raukšles. Gudobelių aliejus ne tik pašalina priešlaikinio senėjimo požymius, bet ir pašalina gilius randus bei uždegimus, nes jame yra daug linolo rūgšties.

Turi šias savybes: išlygina odos paviršių, slopina raukšles ir dėmeles, atjaunina odą, slopina spuogus ir uždegimą.

Kokosų aliejus

Kokosų aliejus idealiai tinka jautriai odai. Skystas, neriebus, drėkinamasis pienelis atkuria ir maitina odą. Aliejuje esančios riebalų rūgščių grandinės padeda odai ilgą laiką išlaikyti drėgmę, todėl jis dažnai naudojamas sergant įvairiomis odos ligomis, tokiomis kaip egzema. Išmėginkite kokosų aliejų ištisus metus, kad nuramintumėte ir apsaugotumėte odą šaltu ir vėjuotu metų laiku. Vasaros karštyje jis apsaugo odą nuo saulės UV spindulių.

Kokosų aliejuje esanti laurino rūgštis apsaugo išorinį odos sluoksnį, todėl jis tinkamesnis sausai ir jautriai odai.

Alyvuogių aliejus

odai

Alyvuogių aliejus vadinamas giliu drėkikliu, nes jame gausu riebalų rūgščių bei vitaminų A ir E. Užtikrina odos elastingumą Alyvuogių aliejuje esantys antioksidantai padeda išvengti odos vėžio. Rekomenduojama tepti ant drėgnos odos dušo metu ar po jo. Arba galite tepti prieš vonią. Šiltas vanduo padeda odai išlaikyti daugiau drėgmės.

Tinka sausai ir linkusiai į sausumą odą.

Sezamų aliejus

Sezamų aliejus nuo seno buvo naudojamas ne tik maiste, bet ir kosmetikoje visame pasaulyje. Tai nepriekaištingos odos paslaptis! Sezamo aliejus turi tą patį poveikį kaip ir apsauga nuo saulės. Apsaugo odą nuo saulės UV toksinų (manoma, kad apsaugo nuo 30% toksinų). Sezamų aliejaus užtepimas ant atvirų žaizdų skatina gijimą dėl antibakterinių savybių.

Taip pat veiksmingas sergant odos ligomis, pavyzdžiui, psoriaze ir egzema. Drėkina, maitina ir priešuždegimiškai.

Kiti aliejuje esantys antioksidantai, tokie kaip sezamo sėklos ir vitaminas E, kovoja su laisvaisiais radikalais. Sezamo aliejus greitai įsigeria į odą ir regeneruoja giliai pažeistas odos ląsteles. Teigiama, kad tai aliejus, maitinantis odą iš vidaus.

Naujienos Tavo el. pašte

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].