Birmingamo universiteto Medicinos mokslų departamento laboratorijos darbuotojai nuodugniai ištyrė chemines reakcijas, vykstančias verdant kiaušinius. Ekspertai padarė išvadą: išvirus kiaušinius negalima išpilti vandens!

REKLAMA

Kiaušinių lukštuose yra 90% kalcio karbonato. Juose yra dar 27 elementai, įskaitant fosforą, fluorą, varį, silicį, cinką, ir t.t. Verdant kiaušinius vanduo prisotinamas kalcio jonais ir kitais mikroelementais.

REKLAMA

Chemikai nustatė, kad vanduo, kuriuose virė kiaušiniai, yra itin naudingas augalams. Tokiu vandeniu palaistyti daigai tampa kur kas atsparesni ligoms ir kenkėjams.

REKLAMA

Vanduo, kuriame virė kiaušiniai, skatina augalų augimą ir padeda palaikyti 5,5–6,5 pH dirvožemio rūgštingumą. Tai yra labai svarbu, nes neutrali aplinka sudaro augalams optimalias sąlygas maistinių medžiagų pasisavinimui.

REKLAMA

Kai išvirsite kiaušinius, vandenį supilkite į atskirą indą, o kiaušinius iškart užpilkite lediniu vandeniu (tai padės paprasčiau nulupti kiaušinius). Atvėsinkite vandenį, kuriame virė kiaušiniai, ir kitą dieną naudokite kambarinių augalų laistymui bei purškimui.

REKLAMA

Jei augalams stinga kalcio, apie tai išduoda lapų sausėjimas bei rudų dėmių atsiradimas.

REKLAMA

Kiaušinių lukštai yra natūralus kalcio šaltinis, todėl jie gali pagelbėti kovojant su alergijomis ar gydant sąnarių ligas.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].