Atėjus šalčiams, žalumynų, skirtų salotoms ir kitiems patiekalams, kokybė akimirksniu krenta. Parduotuvėse pirkti krapai neprilygsta tiems, kurie savo skoniu mus džiugino vasarą. Tačiau neatsisakykite vitaminų: krapai nereikalauja daug priežiūros ir, tinkamai parinkus jiems vietą, lengvai auga ir ant įprastos palangės. Vieno sėjimo užtenka visai žiemai.

REKLAMA

Nepaisant to, kad sodinsime į įprastą gėlių vazoną, verta jį specialiai paruošti. Ant dugno dedame 2–3 centimetrus drenažo (akmenukų, keramzito), o ant jo užpilame žemę. Tiks įprasta universali sodo žemė. Žemę laistome, kad sušlaptų, padarome griovelius sėkloms ir paberiame sėklų.

REKLAMA

Sėklas įspaudžiame ir lengvai apipurškiame vandeniu. Dabar vazoną uždengiame folija ir dedame į tamsią šiltą vietą kelioms dienoms. Laukiame, kol išdygs sėklos.

REKLAMA

Daugiausiai po savaitės pamatysite pirmuosius ūglius. Dabar krapus galima perstatyti ant palangės. Geriau, kad ji būtų saulėtoje pusėje – tada nereikės ieškoti dirbtinės šviesos. Taip pat įsitikinkite, kad pro langą nepučia – žiemos oras ir šaltis gali pakenkti krapams. Jei natūralios saulės nėra, tinka specialaus spektro lempos, jas reikia montuoti 50 centimetrų aukštyje virš pasėlių. Tiesa, jei turite vaikų ar augintinių, reikia pasirūpinti, kad šie negalėtų pažvelgti tiesiai į lempą, nes tai pavojinga akims.

Kai viskas bus paruošta, belieka laukti derliaus: jis užaugs po 5–6 savaičių.

REKLAMA

Išsamus vaizdo įrašas apie procesą:

REKLAMA

Krapai yra labai nereiklus augalas: užtenka saulės arba jos šviesą imituojančių lempų ir laistymo, kad visą žiemą turėtumėte šviežių žalumynų.

REKLAMA

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].