Jei laikysite česnakus šaldytuve, jie gali pradėti džiūti, pūti arba dygti. Pirkdami įsitikinkite, kad česnakai yra tvirti ir sveiki. Išbandykite šias gudrybes, kurios užtikrins ilgesnę česnakų galiojimo trukmę.

REKLAMA

Juodas maišelis, imbieras ir druska

Šis laikymo būdas užtikrina, kad česnakai ilgai išliks švieži.

REKLAMA

Jums reikės:

  • Juodo plastikinio maišelio
  • Popierinio rankšluosčio
  • 2 šaukštų druskos
  • Gabalėlio imbiero
  • Gumelės

REKLAMA

Įdėkite česnakus į plastikinį maišelį.

Ant popierinio rankšluosčio paberkite druskos.

REKLAMA

Imbierą supjaustykite griežinėliais ir padėkite taip pat ant popierinio rankšluosčio.

REKLAMA

Suvyniokite popierinį rankšluostį ir sutvirtinkite gumele.

Taip paruoštą rankšluostį įdėkite į maišelį su česnakais.

REKLAMA

Tvirtai užriškite maišelį ir padėkite į sausą vietą.

Tokiu būdu laikomi česnakai išliks švieži ištisus metus.

REKLAMA

Imbieras gali sunaikinti bakterijas.

Druska sugeria drėgmę.

REKLAMA

Juodas maišelis blokuoja šviesą ir neleidžia dygti.

Gudrybė su cigaretėmis

REKLAMA

Cigaretėse esantis nikotinas turi absorbcijos funkciją, kuri gali išlaikyti česnakus sausoje aplinkoje.

REKLAMA

Įdėkite česnakus į plastikinį maišelį ir kartu įdėkite 2 cigaretes.

Laikykite šaldytuve iki 5 °C temperatūroje.

REKLAMA

Popierinis rankšluostis ir soda

REKLAMA

Ant popierinio rankšluosčio pabarstykite šiek tiek kepimo sodos.

Užberkite šaukštą birios arbatos.

REKLAMA

Arbatoje yra polifenolių, kurie neleidžia česnakams sudygti.

Arbatos lapai gali efektyviai sugerti kvapus ir drėgmę.

REKLAMA

Maišelį su česnakais pakabinkite gerai vėdinamoje vietoje: česnakai išliks švieži mažiausiai 6 mėnesius.

Ryžiai

REKLAMA

Suberkite ryžius į dubenį ir įdėkite česnakus taip, kad jie visiškai pasidengtų ryžiais.

REKLAMA

Taip česnakai išdžiūsta ir jums nereikia jaudintis, kad jie pradės dygti ar pelyti.

Laikymas stiklainyje

REKLAMA

Atskirkite česnakų skilteles ir suberkite į švarų ir sausą stiklainį.

REKLAMA

Sandariai uždarykite dangtį ir padėkite stiklainį į sausą ir tamsią vietą.

Dar viena gudrybė

REKLAMA

Česnakai, kaip ir žolelės, po užšaldymo nepraranda savo naudingų savybių, aromato ir skonio.

Priešingai: žema temperatūra pratęs česnakų galiojimo trukmę.

REKLAMA

Pagrindinė sąlyga – paruošti česnakus šaldymui, o tada tikrai galima pratęsti jų šviežumo laikotarpį iki kito derliaus.

Tam geriausia naudoti šviežias česnakų galvutes. Po derliaus nuėmimo palaukite, kol česnakai išdžius, ir tuomet galite juos ruošti šaldymui.

REKLAMA

Nešaldykite supuvusių ar pažeistų česnakų: didelė tikimybė, kad jie užkrės likusias jūsų atsargas.

Kaip paruošti česnakus šaldymui?

REKLAMA

Kiekvieną nenuluptą česnakų galvutę apvyniokite plastikine plėvele.

Tai padės išlaikyti česnakų aromatą ir sultingumą, todėl taip laikomi česnakai bus tokie pat, kaip ir švieži.

REKLAMA

Taip pat galite nulupti česnakų skilteles ir suberti į plastikinius šaldymui skirtus maišelius.

REKLAMA

Taip užšaldytų česnakų nereikia atitirpinti: juos iš karto galima dėti į gaminamus valgius.

Galite išbandyti ir dar vieną šaldymo metodą. Nulupkite česnakus, susmulkinkite peiliu arba išspauskite. Gautą masę suberkite į ledukų šaldymui skirtas formeles. Įdėkite į šaldiklį.

REKLAMA

Kai paruošta masė visiškai sustings, išimkite paruoštus kubelius ir suberkite į šaldymui skirtus maišelius. Taip paruošti česnakai puikiai tiks sriuboms, salotoms ir padažams.

Tikimės, kad šie patarimai jums buvo naudingi.

Sėkmės!

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].