Per ilgai šaldytuve laikomas maistas gali sukelti vėžinius susirgimus..

REKLAMA

Savo viename interviu tai pareiškė chirurgas Jonas. D.

Gydytojas pažymėjo, kad kai kurie žmonės įpratę neišmesti jau sugedusio ir netinkamo naudoti maisto.

Pavyzdžiui, jie nupjausto dalį duonos ar sūrio, ant kurio jau yra pelėsio. Tačiau jie turėtų prisiminti, kad toks maistas jau yra labai nuodingas.

REKLAMA

Be to, nereikėtų valgyti dešros produktų, kurių galiojimo laikas pasibaigęs. Tai yra ypatingai pavojinga.

Net jei gaminį apkepsite ar išvirsite, pelėsis išliks, terminis apdorojimas nepagelbės.

Reikia nepamiršti, kad valgant pasenusius produktus padidėja vėžio susirgimo tikimybė.

Kaip paaiškino gydytojas Ivanas Karasevas, grybeliai tiesiogiai vėžio nesukelia, tačiau jie silpnina imuninę sistemą bei nuodija organizmą. Kenksmingos medžiagos taip gali kauptis ir naikinti organizmą iš vidaus.

Komentarai:

Griežtai draudžiama Zinoti.lt portale skelbiamą informaciją naudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur. Draudžiama platinti Zinoti.lt bet kokio pavidalo medžiagą be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Zinoti.lt šaltinį. Ši informacija yra Zinoti.lt nuosavybė. Ją galima platinti tik susitarus su portalo redakcija. Norint gauti sutikimą, reikia kreiptis el. paštu [email protected].